هلیوم، سرمایه ای عظیم که تلف می گردد ، واردات هلیوم، به جای استخراج آن
به گزارش مجله سفرنامه دبی، به گزارش خبرنگاران، چندی پیش یکی از اعضای اتاق بازرگانی گفته بود ایران با وجود این که دخایر هلیوم بسیار غنی دارد اما از آن به درستی استفاده نمی کند؛ همین هم باعث شده وجود این گاز و فرصت استفاده از آن تبدیل تهدید گردد.

به زبان دیگر یعنی ایران با پشت گوش انداختن استخراج این گاز و بی توجهی به این منابع، باعث شده قطر سهم بسیار بیشتری استخراج کند و بفروشد.
28 درصد از هلیوم دنیا، در پارس جنوبی است زیرا هلیوم را عمدتا از گاز استخراج می نمایند و این میدان گازی، بزرگترین میدان گازی دنیا است. یک سوم این میدان در آب های ایران و دو سوم در آب های قطر است. روسیه و آمریکا به ترتیب پس از قطر و ایران بیشترین ذخیره گاز هلیوم و هلیوم مایع دنیا را در اختیار دارند.
غلظت هلیوم پارس جنوبی، بالا نیست اما حجم بالای گاز پارس جنوبی می تواند ایران را تبدیل به قطب هلیوم دنیا کند.
قطر، شریک پردرآمد
قطر هم شریک ایران در پارس جنوبی است؛ این کشور توانسته به یکی از بزرگترین صادر نماینده گاز مایع ، گاز هلیوم و هلیوم مایع تبدیل گردد.
هلیوم گازی بی اثر است و قابل سوختن نیست؛ به همین علت هم یکی از کاربردهای این گاز، تمیز کردن مخازن سوختی است. این ویژگی هلیوم منجر می گردد که که به اسم یک خنک نماینده در نیروگاه ها هم استفاده گردد.
خاصیت هلیوم و بعلاوه چگالی کم آن باعث می گردد که به جز صنایع، بیمارستان ها هم از آن استفاده نمایند. هلیوم، می تواند تعداد تنفس را کاهش دهد که این برای بعضی از بیماران تنفسی مفید است. بعلاوه از این گاز برای پر کردن بادکنک های هلیومی هم استفاده می گردد.
همه این ها در حالی است که تا سال 97 فراوری هلیوم ایران صفر بود و وارد نماینده این گاز نجیب از امارات، چین و روسیه بود.
برای مطالعه بیشتر در همین باره گزارش تهاتر سوخت با کالا منطقی است؟ را هم بخوانید.
منبع: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و ایسنا
منبع: تجارت نیوز