آبشار گزو کجاست؟ ماجراجویی در دل جنگل لفور
به گزارش مجله سفرنامه دبی، اگر در پی یک سفر ماجراجویی و کشف راز درون جنگلید، آبشار گزو مازندران در میان انبوهی از درختان منتظر شماست. این آبشار خروشان، در دل جنگل های لفور پنهان شده و برای رسیدن به آن باید سفری هیجان انگیز را در دل طبیعت شروع کنید.
مسیر رسیدن به آبشار گزو، خود به تنهایی، داستانی پرماجراست. جاده ای خاکی و پرپیچ وخم که از میان درختان انبوه عبور می نماید، شما را به دنیایی سرشار از رمز و راز می برد و نه تنها با این آبشار بلکه با سایر جاهای تماشای مازندران هم آشنا می نماید.
پس اگر در پی تجربه ای متفاوت از طبیعت گردی هستید و از مسیرهای چالش برانگیز لذت می برید، ما در مجله خبرنگاران ، این بار آبشار گزو با تمام زیبایی های پنهانش را به عنوان مقصد سفر به شما پیشنهاد می کنیم.
آبشار گزو کجاست؟
آبشار گزو در استان مازندران و در دل جنگل های لفور، در 40کیلومتری شهر زیرآب واقع شده است.
برترین زمان بازدید از آبشار گزو چه موقعی است؟
برترین زمان بازدید از آبشار گزو از اواخر بهار تا اوایل پاییز است.
کدام جاذبه های گردشگری به آبشار گزو نزدیک است؟
جنگل های لفور، سد البرز، امامزاده برادران گزو، پل ورسک، آبشار هفت تیرکن و دریاچه شورمست از جاذبه های تماشای نزدیک به این منطقه است.
آبشار گزو چه امکانات رفاهی و سرگرمیی دارد؟
در نزدیکی آبشار گزو سوادکوه امکانات رفاهی خاصی وجود ندارد. تنها امکانات رفاهی این منطقه یک سرویس بهداشتی در امامزاده نزدیک آبشار است.
در بازدید از آبشار گزو کجا اقامت کنیم؟
در بازدید از آبشار گزو می توانید در اقامتگاه های بوم گردی نزدیک آبشار یا در شهر زیرآب اقامت کنید؛ بعلاوه اگر اهل شب مانی در دل طبیعتید، می توانید در کنار آبشار کمپ بزنید و شب را آ نجا سپری کنید.
مشخصات آبشار گزو
آبشار گزو سوادکوه از جاذبه های طبیعی و بکر استان مازندران است که هنوز میان بسیاری از طبیعت گردان ناشناخته باقی مانده است. آبشار گزو 48 متر ارتفاع دارد و درواقع از دو آبشار مجزا به ارتفاع 43 و 45 متر تشکیل شده که در مجاورت یکدیگر قرار گرفته و چشم انداز ای چشم نواز خلق نموده اند.
برخلاف بسیاری از آبشارها، آبشار گزو آلاشت در تمام طول سال، جریان آب دائمی دارد و به علت قوس داربودن دیوار پشتی آن، آب در حوضچه جمع شده و پای آبشار فرصتی برای آب تنی فراهم می نماید.
مسیر دسترسی به آبشار گزو کمی سخت است و به وسیله یک مسیر جنگلی و کوهستانی عبور می نماید. با این حال، عبور از این مسیر و گذر از میان درختان کهنسال و تماشای منظره ها زیبا، به خودی خود لذتی وصف ناپذیر دارد.
آبشار گزو کجاست؟
آبشار گزو در دل جنگل های لفور در استان مازندران و در 40 کیلومتری شهر زیرآب سوادکوه واقع شده است. این آبشار درواقع در قلب مازندران و در منطقه ای کوهستانی با آب وهوایی خنک و دلچسب قرار گرفته است.
لوکیشن آبشار گزو سوادکوه روی گوگل مپ
برترین مسیر دسترسی به آبشار گزو
مسیر رسیدن به آبشار گزو مازندران کمی سخت و کوهستانی است؛ اما باتوجه به زیبایی های مسیر و طبیعت بکر آن، قطعا ارزش کوشش کردن را دارد. از دو مسیر اصلی زیر می توانید به آبشار گزو آلاشت بروید:
در مسیر اول از جاده فیروزکوه به سمت سوادکوه حرکت کنید. بعد از شهر زیرآب، به سمت شیرگاه و سپس جاده لفور بروید. در جاده لفور، بعد از روستای کارسنگ، تابلوی امامزاده گزو را می بینید که باید به سمت آن بپیچید. با رسیدن به امامزاده مسیر آسفالت به سرانجام می رسد و باید ادامه مسیر را تا رسیدن به آبشار در یک جاده خاکی پیاده روی کنید.
در مسیر دوم بعد از رسیدن به شهر زیرآب باید به یاری تابلوهای راهنما به سمت جاده جمشیدآباد بروید. پس از عبور از روستای جمشیدآباد وارد همان جاده لفور خواهید شد. با تماشا تابلوی امامزاده باید به سمت آن بپیچید و ادامه مسیر را مثل مسیر اول طی کنید.
فاصله سوادکوه تا آبشار گزو
- مسافت: حدود 40 کیلومتر تا زیرآب سوادکوه
- زمان: تقریبا 1 ساعت
فاصله تهران تا آبشار گزو
- فاصله آبشار گزو تا تهران: حدود 450 کیلومتر
- زمان: تقریبا 5 ساعت
فاصله بابل تا آبشار گزو
- مسافت: تقریبا 76 کیلومتر
- زمان: تقریبا 45 دقیقه
فاصله مشهد تا آبشار گزو
- مسافت: حدود 800 کیلومتر
- زمان: تقریبا 8 ساعت
برترین زمان بازدید از آبشار گزو
فصل بهار تا اواسط پاییز، برترین زمان برای سفر به مازندران و تماشا آبشار گزو مازندران است. در این فصل ها آب وهوای منطقه خنک و معتدل است و می توانید از طبیعت سرسبز جنگل لفور لذت ببرید.
سفر به آبشار گزو در تابستان به علت گرمی و شرجی هوا شاید کمی مشکل به نظر برسد؛ اما اگر مسیر را تحمل کنید، آب تنی در حوضچه پایین دست آبشار می تواند حالتان را حسابی جا بیاورد. به علت دسترسی سخت و یخبندان بودن آب آبشار در فصل زمستان، این فصل را برای سفر به آبشار گزو پیشنهاد نمی کنیم.
پوشش گیاهی و جانوری آبشار گزو
موقعیت مکانی آبشار گزو در دل جنگل های هیرکانی باعث شده تا شاهد طبیعتی سرسبز و پوشش گیاهی و جانوری متنوعی باشید. درختان پهن برگ و سوزنی برگ مختلفی مانند راش، انجیلی، ممرز، توس، افرا و بلوط، زبان گنجشک و انواع گیاهان علفی، بوته ها و گل های وحشی بخشی از پوشش گیاهی این منطقه است که زیبایی آبشار را دوچندان نموده است.
در کنار این پوشش گیاهی متنوع، گونه های جانوری مثل گوزن، خرس قهوه ای، پلنگ، گرگ، روباه، شغال، خرگوش و انواع پرندگان، این منطقه را به یکی از جاذبه های گردشگری محبوب در مازندران تبدیل نموده اند.
جاهای تماشای اطراف آبشار گزو
تماشای های این منطقه تنها به آبشار گزو محدود نمی گردد. می توانید پس از گشت وگذار در کنار آبشار به جاذبه های تماشای اطراف این منطقه هم سری بزنید و سفر خود را کامل کنید.
- سد البرز
سد البرز که به سد لفور هم معروف است، از جاهای نزدیک و تماشای آبشار گزو سوادکوه است که در دل جنگل های لفور واقع شده است. این سد علاوه بر تأمین آب آشامیدنی و کشاورزی منطقه با داشتن طبیعتی بکر، به مکانی ایدئال برای سرگرمی و گردش هم تبدیل شده است.
پیاده روی در حاشیه دریاچه سد و ماهیگیری ازجمله سرگرمیات محبوب گردشگرانی است که از این منطقه بازدید می نمایند.
- امامزاده برادران گزو
بقعه امامزاده گزو، از دیگر جاهای تماشای این منطقه است که در مسیر دسترسی به آبشار واقع شده است. این امامزاده قدمتی تاریخی دارد و محل زیارت مردم محلی منطقه است. علاوه بر زیارت، محوطه امامزاده محلی مناسب برای استراحت در مسیر آبشار است. می توانید در این مکان، نفسی تازه کنید و از طبیعت زیبای اطراف لذت ببرید.
بعلاوه باید بگوییم تنها امکانات رفاهی آبشار در همین امامزاده قرار گرفته است و پس از عبور از این مسیر دیگر به چیز خاصی دسترسی نخواهید داشت؛ بعلاوه اگر قصد دارید شب را در نزدیکی آبشار بمانید، می توانید یکی از اتاق های امامزاده را اجاره کنید.
- جنگل لفور
جنگل لفور یکی از زیباترین و بکرترین جنگل های شمال ایران است که آبشار گزو، بلندترین آبشار مازندران را در آغوش گرفته است. مسیر دسترسی به این آبشار از میان جنگل های لفور می گذرد و در طول مسیر می توانید از طبیعت بکر و چشم نواز جنگل و رودخانه های متعدد آن لذت ببرید. این جنگل محل ایدئالی برای عکاسی است.
امکانات سرگرمیی آبشار گزو
علاوه بر تماشای عظمت و زیبایی آبشار گزو، فعالیت های سرگرمیی مختلفی هم در این منطقه وجود دارد که می تواند تجربه سفرتان را به یادماندنی تر کند.
- کمپینگ
اگر در پی تجربه ای بکر در دل طبیعت و فرار از شلوغی های شهرید، می توانید شب را در حوالی آبشار گزو کمپ بزنید و از صدای برخورد آب با صخره ها، آسمان پرستاره، سکوت جنگل، تجربه غروب و طلوع خورشید و… لذت ببرید.
- عکاسی
طبیعت بکر و دست نخورده نزدیک آبشار سوژه های مختلفی برای عکاسی به شما هدیه می دهد. نورپردازی طبیعی، درختان انبوه، آبشار و… تصویری چشم نواز خلق می نماید که امکان ندارد آن را در قاب گوشیتان ثبت نکنید. اینجا همه چیز به خلاقیت شما بستگی دارد. با کمی حوصله می توانید خاطره های زیبایی از این سفر را با خود ببرید.
این نکته را هم بگوییم که برترین زمان برای عکاسی اوایل صبح یا نزدیک غروب خورشید است. در این زمان می توانید برترین عکس را از سوژه های خود بگیرید. اگر هم ایده خاصی برای عکاسی ندارید، تابش پرتوی آفتاب از لای درختان یا برخورد قطرات آب با صخره ها، از خلاقانه ترین موضوعات عکاسی در این منطقه است.
- جنگل نوردی
اگر اهل طبیعت گردی و پیاده روی در دل جنگل هستید، جنگل نوردی در اطراف آبشار گزو می تواند تجربه متفاوتی برایتان را رقم بزند. درختان سربه فلک کشیده سبز، صدای خوش پرندگان و تلالو نور خورشید همگی دست به یکدیگر داده است تا مسیر جنگل را برای شما رؤیایی کند.
مسیر جنگل نوردی در اطراف آبشار گزو هیجان خاص خودش را دارد؛ اما اگر با این مکان آشنایی ندارید، بهتر است به صورت گروهی بروید و مسیرهای کوتاه و نزدیک را برای پیاده روی در جنگل انتخاب کنید. احتمال گم شدن در دل جنگل های لفور کم نیست؛ پس از مسیر اصلی خارج نشوید و سعی کنید قبل از تاریک شدن هوا برگردید.
- صخره نوردی
صخره نوردی از آن دست فعالیت هایی است که نمی توانید هرجایی آن را امتحان کنید. بلندای آبشار گزو آلاشت این امکان را به شما می دهد تا به بالای آبشار صعود کنید و از آنجا یک فرود هیجان انگیز را تجربه کنید؛ البته برای این کار به آمادگی جسمانی زیادی و تجهیزات کافی احتیاج دارید.
- شنا
فصل بهار و تابستان فرصت خوبی برای آمدن به این منطقه و آب تنی در حوضچه پایین آبشار است. هرچند شناکردن در این حوضچه لذت بخش است، بااین حال ضروری است به چند نکته ایمنی توجه کنید:
- مراقب بچه ها باشید و اجازه ندهید به تنهایی در حوضچه آبشار، آب تنی نمایند.
- منطقه ها کم عمق را برای شنا انتخاب کنید.
- از پریدن از صخره ها و جاهای مرتفع به درون حوضچه، خودداری کنید. این کار بسیار خطرناک است.
امکانات رفاهی آبشار گزو
متاسفانه آبشار گزو سوادکوه امکانات رفاهی خاصی ندارد و برای سفر به این منطقه باید تجهیزات کافی، آب آشامیدنی و غذای سبک همراه خود داشته باشید. همان طور که بالاتر گفتیم تنها امکان رفاهی نزدیک این منطقه پارکینگ و سرویس بهداشتی است که در امامزاده برادران قرار گرفته است.
البته گاهی محلی های منطقه در ایام شلوغ و پرمسافر، در نزدیکی آبشار چند بوفه خوراکی کوچک دایر می نمایند. شاید شانس این را داشته باشید در زمان سفرتان به این منطقه، این بوفه ها فعال باشند و بتوانید چند نمونه غذای محلی امتحان کنید.
اقامت در آبشار گزو
در سفر به آبشار گزو آلاشت، گزینه های مختلفی برای اقامت وجود دارد که می توانید باتوجه به سلیقه، بودجه و سبک زندگی تان، یکی از آن ها را انتخاب کنید.
- کمپینگ و شب مانی حوالی آبشار گزو
اگر در پی تجربه ای هیجان انگیزید، می توانید در حوالی آبشار گزو کمپ بزنید و شب را در دل طبیعت بگذرانید. ازآنجاکه امکانات این منطقه محدود است، از قلم نیاندازید برای کمپینگ، وسایل لازم مانند چادر، کیسه خواب، زیرانداز، مواد غذایی و آب آشامیدنی را به همراه داشته باشید.
- اقامتگاه های بوم گردی
اگر در پی اقامتی راحت ترید، می توانید یکی از اقامتگاه های بوم گردی که در نزدیکی آبشار گزو وجود دارد، انتخاب کنید. نزدیک ترین اقامتگاه به این آبشار، اتاق های اسکان مسافران امامزاده برادران گزو است که کمی پایین تر از آبشار واقع شده است.
بعلاوه می توانید در روستاهای اطراف آبشار مثل روستای لفور، کلبه جنگلی رزرو کنید و همچنان در دل طبیعت بمانید.
درنهایت اگر در پی امکانات رفاهی کامل تری هستید باید پس از گشت وگذار در این منطقه و تماشا جاهای تماشای نزدیک آبشار به شهرهایی چون سوادکوه، شیرگاه یا قائم شهر برگردید و در هتل یا ویلا اقامت کنید.
توصیه هایی برای سفر به یادماندنی در آبشار گزو
- قبل از سفر به آبشار گزو آلاشت، از شرایط آب وهوا اطلاع پیدا کنید.
- در طول مسیر، به علائم هشداردهنده توجه کنید. اگر تجربه طبیعت گردی ندارید، پیشنهاد می کنیم برای سفر به این منطقه از یک راهنمای محلی یاری بگیرید.
- به علت سختی مسیر، سفر به این منطقه و بازدید از این آبشار مازندران را به بچه ها و سالمندان توصیه نمی کنیم.
- مسیر دسترسی به آبشار خاکی و جنگلی است؛ بنابراین بهتر است از یک کفش مناسب پیاده روی استفاده کنید.
- به علت مسافت 40 دقیقه ای برای پیاده روی، پیشنهاد می کنیم فقط وسایل ضروری به همراه داشته باشید و از کوله پشتی های سبک بهره ببرید.
- اگر قصد دارید در کنار آبشار پیک نیک کنید، آب آشامیدنی و مواد غذایی ساده همراه داشته باشید.
- اگر قصد دارید، شب را در کنار آبشار کمپ بزنید، از قلم نیاندازید چادر، کیسه خواب، جعبه یاری های اولیه و سایر لوازم کمپینگ را هم همراه داشته باشید.
- پیشنهاد می کنیم در طول روز برای محافظت پوستتان در برابر نور آفتاب، از عینک آفتابی، کلاه و ضدآفتاب استفاده کنید.
- یادتان باشد آبشار گزو سوادکوه منطقه ای بکر و دست نخورده است. برای حفظ این طبیعت زیبا از ریختن زباله و تخریب محیط زیست خودداری کنید.
در سرانجام امیدواریم با یاری این نکات، سفری خاطره انگیز و به یادماندنی به آبشار گزو سوادکوه داشته باشید و از زیبایی های بکر این منطقه لذت ببرید.
منبع: علی بابا