بخش خصوصی در حوزه نشر به حمایت دولت نیاز دارد
به گزارش مجله سفرنامه دبی، به گزارش خبرنگاران ، به نقل از روابط عمومی برنامه گفتگوی فرهنگی رادیو گفت و گو،مسعود نظری منش نایب رئیس مجمع ناشران دیجیتال کودک و نوجوان در برنامه گفتگوی فرهنگی، درباره میزان استقبال قشر کودک و نوجوان از کتاب و آثار دیجیتال، گفت: در حوزه کودک با اقبال و رشد فزآینده ای در استفاده از برنامه های تلفن همراه روبرو هستیم و میزان استفاده از آن در گروه کودک بیشتر از بزرگسالان است و این دلیلی شد تا ساماندهی مناسبی در این مورد صورت پذیرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در نشر دیجیتال انحصار گرایی اجرا شده است، گفت: در مورد کاربر آنلاین، اجباری وجود ندارد که حتما از یک سرویس به خصوص استفاده کند و نرم افزار کاربردی مورد قبول واقع می شود که کاربرپسند باشد؛ بنابراین انحصاری در این زمینه صورت نمی گیرد.
نظری منش افزود: وقتی کتاب خوان های الکترونیک آمدند، سلیقه کاربر تغییر یافت. این تغییر به آرامی در حال شکل گیری است و ساماندهی آن نیز در زمان خوبی اجرا شده است. به دلیل اینکه به اجبار کرونا کاربرها به سمت موبایل خود کشیده شده اند، و بسیاری از کارهای خود را به واسطه گوشی های هوشمند انجام می دهند. به نظر می رسد که بسیاری از ماهنامه ها و نشریه ها دیگر به صورت کاغذی چاپ نشود.
وی همچنین گفت: صنعت IT و فضای مجازی به شدت در حال رشد، پویایی و تغییر هستند و به عنوان یک شرکت خصوصی این دغدغه را داریم که چه کار جدیدتری، نسبت به قبلی ارائه دهیم که انتظار و نیاز کاربر برآورده شود.
نوشتن سندهای پی در پی باعث ایجاد کندی در فرایند کار می شود و سردرگمی برای نظارت کننده و سامان دهنده به همراه دارد. علاوه بر اینکه باید اجازه فضای باز برای نوآوری و ارائه خدمات جدید وجود داشته باشد. یک استارت آپ، حول یک ایده جدید شکل می گیرد و از سویی بخش خصوصی نیز نمی خواهد از این سندها فرار کند. بنابراین، وارد فضایی می شود که هیچ قانون و نوشته ای برای او نباشد و ممکن است وارد خط قرمزهایی شود که صرفا هدف او پاسخ به نیازهای کاربر بوده است.
وی افزود: بخش خصوصی با رسانه هایی در رقابت است که دانش و امکانات فنی بالایی دارد. بنابراین باید محتوایی در آن مقیاس تولید شود. این سوال پیش می آید که آیا کسی شرکت های خصوصی را در راستای ارتقاء سطح کیفی حمایت می کند و معتقد هستم که دولت باید به شکل درستی پشتیبان باشد.
نظری منش همچنین در پایان مطرح نمود: همه حمایت ها به مسائل مالی ختم نمی شود، ولی ظرفیت هایی مانند رسانه و تابلوهای شهری وجود دارد که می توان از آن در این بخش استفاده کرد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران