طرز تهیه مارمالاد پرتقال بدون ژلاتین و با پودر ژلاتین خانگی
به گزارش مجله سفرنامه دبی، مارمالاد ها بسیار متنوع هستند و انواع و اقسام گوناگونی دارند که تهیه کردن آن بسیار راحت و آسان می باشد. در فرهنگ انگلیسی و آمریکایی، مارمالاد اغلب به نوعی کنسرو اطلاق می گردد که از پرتقال یا سایر انواع مرکبات تهیه شده باشد. از این مارمالادها معمولاً به همراه نان تست برای صبحانه استفاده می نمایند. مارمالادها به ویژه مارمالاد پرتقال انواع بسیار متنوعی دارند. در این مطلب دو روش تهیه برای این مارمالاد خوشمزه را ارائه داده ایم؛ با ما همراه باشید.
طرز تهیه مارمالاد پرتقال خوشمزه بدون ژلاتین
مواد لازم | |
پرتقال | یک کیلو و300 گرم (پنج پیمانه پوره پرتقال) |
شکر | یک پیمانه |
چوب دارچین | یک یا دو عدد |
بادیان ختایی یا انیسه (به دلخواه) | یک یا دو عدد |
میخک | 2-3 عدد |
آب لیمو ترش (به دلخواه) | دو یا سه قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه مارمالاد پرتقال برای کیک و شیرینی و صبحانه
- یک چاقوی تیز انتخاب کنید و پرتقال ها را پوست بکنید. تا جای ممکن قسمت سفیدِ پوست پرتقال را کاملا جدا کنید.
- پرتقال ها را با یاری غذاساز یا مخلوط کن پوره کنید. اگر میزان پرتقال زیاد است یا غذاساز شما کوچک است این کار را در چند نوبت انجام دهید تا پوره پرتقال یکدست و لطیف باشد. اگر پوست یا قطعاتِ پرتقال در پوره باقی بمانند نتیجه نهایی اصلا جالب نمی گردد.
- پرتقال ها را داخل یک قابلمه بریزید و به آن شکر اضافه کنید. اگر میزان پوره پنج پیمانه باشد باید یک پیمانه شکر اضافه کنید. این میزانِ شیرینی کاملا به اندازه است و دل را نمی زند. اگر دوست دارید کمی آب لیمو ترش اضافه کنید.
- دارچین، میخک و انیسه را اضافه کنید. مخلوط باید به مدت بیست الی سی دقیقه روی شعله متوسط قل بخورد تا به غلظت مربا برسد. در این مرحله مربا را بچشید و زیر آن را خاموش کنید.
- شیشه های مربا را آماده کنید و داخل آن ها را پر کنید. با یک قاشق غیر فلزی محتویات شیشه را هم بزنید تا اگر حباب هوا بین مواد تشکیل شده است، خارج گردد. دقت کنید که شیشه ها نباید کاملا از مربا پر شوند و سر آن ها باید حداقل شش، هفت میلی متر خالی باشد.
طرز تهیه مارمالاد پرتقال با پودر ژلاتین
مواد لازم | |
پرتقال | 4 عدد حدود 500 گرم |
شکر | 1/2-1 پیمانه |
آب | 1/4 پیمانه |
ورقه ژلاتین | 2 ورق |
دستور تهیه مارمالاد پرتقال خانگی و عالی
- پرتقال را پوست گرفته، سپس به صورت پره در آورده، بعد پره های پرتقال رانیز پوست گرفته و مغز آن را جدا می کنیم.
- مغزها را درمخلوط کن ریخته وله می کنیم.
- شکر را روی آن ریخته و روی جرارت تند قرار می دهیم.
- زمانی که قوام آمد، ورقه ژلاتین را به مدت دو دقیقه در مقداری آب خیس کرده سپس از آب بیرون آورده و به مارمالاد اضافه می کنیم.
- یکی دو مرتبه هم می زنیم و از روی حرارت بر می داریم . پس از سرد شدن در ظرف مورد نظر قرار می دهیم.
سخن آخر
معمولا در فرآیند فراوری مربا، تکه های میوه قابل دیدن را داخل شهدی شیرین داریم. حالا اگر طی فرآیند فراوری، میوه ها را بپزند، آن ها را هم بزنند، با آب و شکر مخلوط نمایند و به شکل خمیر دربیاورند، آن وقت است که می توانیم بگوییم به جای مربا، مارمالاد داریم.
امیدواریم این مارمالاد پرتقال جذاب را در خانه تهیه کنید و نتیجه آن را در پایین همین صفحه با ما و سایر دوستانتان در خبرنگاران در میان بگذارید.
در آخر پیشنهاد می کنیم که اگر به طعم پرتقال علاقه دارید، مطالب طرز تهیه مربای پوست پرتقال و خورش پرتقال را در خبرنگاران از دست ندهید!
منبع: مجله انگیزه