طرز تهیه پلو عربی با نخود و گوشت، ساده و خیلی خوشمزه

به گزارش مجله سفرنامه دبی، پلو عربی با نخود و گوشت، با ترکیبی از برنج دانه بلند، نخود پخته، سبزیجات سرخ شده و گوشت آبدار یک از غذاهای خوشمزه و مجلسی به شمار میرود. این غذا مانند نخود پلو با نخود آبگوشتی، با ادویه های متنوع و لایه بندی مناسب مواد، هم از نظر طعم و هم از نظر ظاهر چشم نواز و مناسب پذیرایی در میهمانی ها است. طرز تهیه پلو عربی با نخود را بخوانید تا طعم یک غذای متفاوت را بچشید.

طرز تهیه پلو عربی با نخود و گوشت، ساده و خیلی خوشمزه

مواد لازم طرز تهیه پلو عربی با نخود

  • برنج 4 پیمانه
  • گوشت 500 گرم
  • گوجه فرنگی رنده شده 3 عدد
  • بادمجان 2 عدد
  • سیب زمینی 2 عدد
  • پیاز سرخ شده 4 عدد
  • ادویه گرام ماسالا، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، هل، دارچین به اندازه لازم
  • سیر و زنجبیل 1 قاشق غذاخوری
  • نخود به اندازه لازم
  • روغن به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه پلو عربی

مرحله اول: سرخ کردن پیاز و گوشت

در یک قابلمه مناسب، اندازهی روغن بریزید تا گرم گردد. به نسبت گوشت، دو عدد پیاز خرد کنید. پیازهای خرد شده را با ادویه گرام ماسالا اضافه و سرخ شان کنید تا جایی که طلایی گردد. حال گوشت را اضافه نموده و به همراه نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، سیر و زنجبیل کوبیده شده کمی تفت دهید تا عطر مواد آزاد گردد. بعد از تفت، آب گرم و گوجه رنده شده را اضافه کنید. اجازه دهید گوشت حسابی نرم و مواد آماده گردد. در مراحل بعدی به آب گوشت احتیاج دارید. در صورت علاقه مندی به عطر و طعم ادویه ماسالا، از طرز تهیه مرغ هندی کره ای با ادویه ماسالا غافل نشوید.

نکته: برای نرمی بهتر گوشت، می توانید قبل از برای دقایقی آن را با ماست ساده مزه دار کنید.

مرحله دوم: سرخ کردن سبزیجات

در دومین مرحله از طرز تهیه پلو عربی با نخود، سیب زمینی و بادمجان را حلقه حلقه خردشان کنید. آن ها را در روغن داغ مانند چپس سرخ کنید تا طلایی و خوش رنگ شوند. آن ها را در ظرفی جدا ریخته و کنار بگذارید. پیاز به جای مانده را هم حلقه ای برش زده و سرخ کنید تا آماده برای روی پلو عربی گردد. این سبزیجات سرخ شده علاوه بر طعم، زیبایی خاصی به غذا می بخشند.

مرحله سوم: ریختن لایه لایه مواد

در ادامه طرز تهیه پلو عربی با نخود، یک قابلمه مناسب دیگر انتخاب کنید. یک کاغذ روغنی کف آن پهن کنید. حال گوشت های پخته را از قابلمه بیرون بیاورید. آب یا همان مایع گوشت را صاف کنید. گوشت را در مرکز قابلمه قرار دهید. حال اندازهی از سیب زمینی های سرخ شده را در اطراف گوشت بچینید و مابقی را روی گوشت قرار دهید. بعد از آن، بادمجان های سرخ شده، نخود پخته و پیاز سرخ شده را به ترتیب روی مواد اضافه نموده و آن را لایه لایه بریزید. این کار باعث می گردد طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند و غذا ظاهر مجذوب کننده داشته باشد.

مرحله چهارم: اضافه کردن برنج و ادویه ها

برنج از قبل خیس نموده را آبکشی کنید و با فلفل سیاه، زردچوبه، نمک، پودر دارچین، هل و ادویه ماسالا در قابلمه بریزید. این ادویه ها باعث ایجاد عطر و طعم اصیل پلو عربی می شوند. برنج را در زمان مناسب، آبکشی کنید. حال آن را روی لایه های مواد در قابلمه اضافه کنید. آب گوشت صاف شده را روی آن بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد و آب آن کامل خشک گردد. از دیگر غذاها با نخود می توان به پلو ازبکی با نخود اشاره نمود.

نکته: اندازهی از آب گوشت را برای سرو کنار غذا می توانید نگه دارید.

مرحله پنجم: دم کشیدن و سرو

پس از دم کشیدن کامل برنج، آن را در ظرف مناسب سرو نموده و روی پلو را با گشنیز تازه تزئین کنید. این کار علاوه بر زیبایی، طعم و عطر غذا را تقویت می نماید. پلو عربی با نخود و گوشت آماده است و می توانید آن را به عنوان غذای اصلی در مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی سرو کنید.

نکات کلیدی در طرز تهیه پلو عربی با نخود

پلو عربی با نخود غذایی خوش عطر و مغذی است که رعایت نکات ریز در تهیه آن باعث می گردد طعم و ظاهر نهایی حرفه ای و مجذوب کننده گردد. از انتخاب مواد اولیه، آماده سازی دقیق و رعایت مراحل پخت تا ترتیب لایه بندی و دم کشیدن برنج، اهمیت ویژه ای دارد. رعایت این نکات باعث می گردد غذایی خوش رنگ، خوش عطر و خوش طعم آماده کنید که برای مهمانی ها و وعده های خانوادگی مناسب باشد.

انتخاب و آماده سازی نخود

استفاده از نخود با کیفیت و پخته شده مناسب، پایه طعم پلو عربی است. در طرز تهیه نخود پلو با گوشت و بعلاوه نسخه های گیاهی مانند نخود پلو بدون گوشت، نخود باید نیم پز و نرم باشد تا در زمان دم کشیدن برنج له نگردد. در صورتی که نخود دیرپز است، می توان آن را چند ساعت قبل خیس کرد تا هنگام پخت سریع تر آماده گردد. اگر زمان کافی برای پخت نخود ندارید از کنسروهای آماده بهره ببرید.

ترکیب گوشت با ادویه ها

برای تهیه این پلو عربی خوشمزه باید گوشت گوسفندی یا گوشت چرخ نموده را با پیاز و ادویه های مناسب و مطابق ذائقه تان تفت دهید. در طرز تهیه نخود پلو با گوشت چرخ نموده، اضافه کردن سیر و زنجبیل کوبیده شده باعث افزایش عطر و طعم غذا می گردد. بهتر است گوشت به اندازه کافی سرخ گردد و سپس با کمی آب بجوشد تا نرم و آبدار باقی بماند.

استفاده از سبزیجات در تهیه پلو عربی با نخود

سرخ کردن سبزیجات مانند بادمجان و سیب زمینی پیش از پخت و لایه گذاری برنج و مواد، باعث حفظ طعم و ظاهر غذا می گردد. در نخود پلو عربی، اضافه کردن سبزیجات معطر به مواد و برنج پلو عربی، منجر به ترکیب و حفظ عطر و طعم مواد در قابلمه می گردد. لوبیا سبز و نخود فرنگی از دیگر سبزیجاتی است که می توانید به لایه های این پلو عربی با نخود اضافه کنید. در نظر داشته باشید که پیاز سرخ شده روی لایه های نخود و گوشت، نه تنها طعم بلکه جلوه زیبایی به پلو می دهد. طرز تهیه دمپختک شوید با مرغ را هم می توانید در خبرنگاران بخوانید.

دم کردن برنج و مواد

دم کشیدن برنج و ادویه ها مرحله کلیدی برای رسیدن به طعم اصیل است. مشابه طرز تهیه مجبوس گوشت، ته چین یا پلو با گوشت، برنج باید به آرامی و با حرارت ملایم دم بکشد تا تمامی عطرها جذب گردد. توجه کنید که برنج نباید ته بگیرد و مایه یا همان آب گوشت به اندازه کافی اضافه گردد تا بافت نرم و یکدست داشته باشد.

جایگزینی و تنوع مواد

پلو عربی با نخود را بدون گوشت یا با مرغ هم می توانید تهیه کنید. نسخه هایی مانند پلو نخود با مرغ یا نخود پلو ترکی نشان می دهد که با تغییر پروتئین می توان طعم های متنوعی ایجاد کرد. حتی در نسخه های سبک تر، می توان تنها از نخود و سبزیجات استفاده کرد تا غذایی سالم و گیاهی داشته باشید.

تفاوت نخود پلو عربی و عربی پلو با نخود

نخود پلوی عربی و عربی پلو با نخود شباهت زیادی دارند اما تفاوت اصلی در روش پخت و ترکیب مواد است. در نخود پلو عربی، برنج با نخود پخته شده و معمولا همراه با گوشت یا مرغ سرو می گردد. در عربی پلو با نخود، علاوه بر نخود از سبزیجات و ادویه های متنوع تر مثل دارچین، میخک یا هل استفاده می گردد که طعم غذا را معطرتر و غنی تر می سازد.

تزئین و سرو

تزئین پلو عربی با نخود با سبزیجات تازه یا گشنیز باعث مجذوب کنندهیت بیشتر ظاهر غذا می گردد. بعلاوه می توانید کمی خلال بادام یا کشمش روی آن بریزید تا تضاد رنگ و طعم ایجاد گردد. این کار هم ظاهری حرفه ای به پلو می دهد و هم تجربه طعمی متفاوت برای سرو در مهمانی ها و دورهمی ها فراهم می نماید.

پخت بهتر عربی پلو

در طول مراحل پخت، بهتر است مواد را آرام و با دقت اضافه کنید تا طعم ها مخلوط شوند. رعایت ترتیب درست لایه بندی نخود، گوشت و سبزیجات باعث می گردد عطرها و رنگ ها حفظ گردد و نتیجه نهایی غذایی مجذوب کننده و خوش طعم باشد. استفاده از دیگ مناسب و پوشاندن کامل در قابلمه هم از تبخیر سریع آب جلوگیری می نماید و برنج به خوبی دم می کشد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 12 شهریور 1404 بروزرسانی: 12 شهریور 1404 گردآورنده: dubairo.ir شناسه مطلب: 2625

به "طرز تهیه پلو عربی با نخود و گوشت، ساده و خیلی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پلو عربی با نخود و گوشت، ساده و خیلی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید