چطور نخود آب خوشمزه و بدون گوشت آماده کنیم؟
به گزارش مجله سفرنامه دبی، نخود آب غذا ساده و خوشمزه جنوبی است. این خوراک مغذی در فصل زمستان در سفرهای سنتی با گوشت و آب قلم سرو می گردد. در زمان های قدیم نخود آب غذای خیابانی بود که در گاری های قدیمی کنار پارک های شهر فروخته می شد. نخود آب یکی از ساده ترین و خوشمزه ترین خوراک ها است که به درمان سرماخوردگی یاری می نماید. اگر به طعم و مزه سوپ علاقه ای ندارید؛ اما هوس خوراک گرم نموده اید نخود آب را امتحان کنید. در این مطلب طرز تهیه نخود آب بازاری را آموزش می دهیم.
طرز تهیه نخود آب
نخود آب خوراکی ساده و مغذی است که به درمان سرماخوردگی یاری می نماید. این غذا با ترکیب کردن نخود، بلغور گندم و پیاز آماده می گردد. در این روش تهیه از آب قلم برای آماده کردن نخود آب استفاده نشده است؛ شما می توانید در مرحله اضافه کردن آب به قابلمه نخود، آب قلم را اضافه کنید. مدت زمان آماده شدن نخود آب با آب قلم 90 تا 60 دقیقه است؛ البته بهتر است قبل از آماده کردن نخود آب، نخود را از شب قبل در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته گردد.
برای مطالعه بیشتر: خواص نخود
مواد اولیه برای تهیه نخود آب:
این اندازه مواد اولیه برای تهیه نخود آب برای 2 تا 3 نفر مناسب است.
مواد اولیه | اندازه لازم |
نخود | 2 پیمانه |
بلغور گندم | 3 قاشق غذا خوری |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
آب جوش | به اندازه لازم |
ادویه (نمک، زردچوبه و فلفل سیاه) | به اندازه لازم |
فوت وفن: اگر نخود را از شب قبل خیس نکرده اید، چند دقیقه آن را داخل آب بجوشانید و آبکش کنید. این کار تا حد زیادی نفخ نخود را از بین می برد.
برای مطالعه بیشتر: خواص عجیب آرد نخود
مراحل تهیه نخود آب
1.در مرحله اول تهیه نخود آب بازاری، پیاز را پوست بگیرید و آن را بشویید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. یک تابه میانه انتخاب کنید، اندازهی روغن داخل آن بریزید. پیاز را داخل تابه تف دهید تا طلایی رنگ شده و بوی خامی آن گرفته گردد.
2.سیر را پوست بگیرید و با سیر له کن یا دنده های ریز رنده آن را له کنید. سیر له شده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید. پس از تفت خوردن سیر، ادویه را به سیر و پیاز اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا سیر و پیاز، طعم ادویه را به خود بگیرد.
3. نخودی که از قبل خیسانده اید و بلغور گندم را به تابه اضافه کنید و مواد را دوباره هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.
فوت وفن: اضافه کردن بلغور گندم به نخود آب باعث غلیظ تر شدن آب آن می گردد.
4.در این مرحله اندازهی آب به تابه اضافه کنید و اجازه دهید که نخودها به آرامی پخته و نرم شوند.
فوت وفن: اگر می خواهید که نخود آب شما با آب قلم پخته گردد. آب قلم را در این مرحله به تابه اضافه کنید و حرارت تابه را روی ملایم قرار دهید. اجازه دهید که نخود پخته و نرم گردد.
5.در مرحله آخر، نخود آب را با آب لیمو تازه سرو کنید. شما می توانید این غذا خوشمزه را با نان یا به صورت آبگوشتی نوش جان کنید.
فوت وفن: در مرحله آخر قبل از سرو نخود آب، طعم غذا را امتحان کنید. اگر طعم آن دلخواه شما نبود با اضافه کردن نمک و فلفل سیاه چاشنی غذا را تنظیم کنید.
برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه نخودپلو
خواص نخود آب
- نخود آب سرشار از کلسیم است که به تقویت عضلات یاری می نماید.
- آهن موجود در نخود آب در کاهش کم خونی نقش مهمی دارد.
- این غذا با فیبر زیادی که دارد از ایجاد یبوست پیشگیری می نماید.
- ویتامین موجود در این غذا به برطرف خستگی یاری می نماید.
- مصرف این غذا برای سرماخوردگی مفید است.
برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه سالاد بلغور و نخود
سخن پایانی
نخود آب یک غذا ساده و مغذی است که با نخود و بلغور گندم آماده می گردد. مدت زمان پخت این غذای خوشمزه با آب قلم 60 تا90 دقیقه است. نخود آب را با جعفری و آب لیمو تازه سرو کنید. اگر احساس خستگی می کنید؛ یک کاسه نخود آب گرم آماده کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.
منبع: دیجیکالا مگ