10 نکته حرفه ای فلفل دلمه شکم پر با مرغ به روش رستورانی

به گزارش مجله سفرنامه دبی، فلفل دلمه شکم پر با مرغ یکی از است که می توانید آن را به عنوان یک پیش غذای مجلسی یا یک غذای نونی در وعده اصلی برای یا سرو کنید. البته شما می توانید دلمه فلفل دلمه ای را با روش های مختلف مثلا یا به صورت کاملا گیاهی و بدون گوشت در فر یا در قابلمه روی گاز هم درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر با مرغ را به شما آموزش دهیم.

10 نکته حرفه ای فلفل دلمه شکم پر با مرغ به روش رستورانی

طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر با مرغ در یک نگاه

برای تهیه فلفل دلمه شکم پر با مرغ، ابتدا برنج را بشویید و با کمی نمک بخیسانید. سپس، برنج خیس خورده را به صورت کته نیم پز آماده کنید. در همین حین، مرغ را به قطعات ریز خرد کنید. پیاز، سیر و قارچ را هم برش بزنید و آماده کنید. در ادامه، پیاز را در روغن تفت دهید. سپس، سیر و زردچوبه را افزوده و پس از آن، مرغ را بیفزایید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. ادویه جات و رب گوجه را نیز اضافه کنید و تفت دهید تا خامی رب گرفته گردد.

پس از آن، قطعات قارچ را نیز به این ترکیب اضافه کنید. سپس، برنج نیم پز را با مایه دلمه ترکیب نموده و در صورت تمایل، اندکی آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید. حالا، فلفل دلمه ای ها را آماده نموده و با مایه دلمه پر کنید و در صورت تمایل، روی آن پنیر بریزید.

برای تهیه سس، پیاز، سیر، زردچوبه و رب را تفت داده و با آب، نمک، فلفل، شکر و چاشنی ترش بجوشانید. فلفل ها را در ظرف مناسبی بچینید، میزانی از سس را کف این ظرف بریزید و روی ظرف را با فویل بپوشانید.

سپس، ظرف حاوی دلمه فلفل را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 30 تا 40 دقیقه قرار دهید. در آخر، به جای مانده سس را روی فلفل ها بریزید و غذا را با سبزی تازه یا انواع مغزیجات تزیین و سرو کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر با گوشت مرغ ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه فلفل دلمه شکم پر با برنج و مرغ (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
فلفل دلمه رنگی4 عدد
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان)300 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
رب گوجه2 قاشق غذاخوری
برنج1 لیوان فرانسوی دسته دار
قارچ150 گرم
پنیر پیتزا (اختیاری)به میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه میزان لازم
پودر آویشنبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
آبلیمو یا آبغوره1 قاشق غذاخوری
زرشک، خلال پسته و خلال بادامبرای تزیین فلفل دلمه شکم پر
نانبرای سرو فلفل دلمه شکم پر

مواد لازم برای تهیه سس دلمه فلفل دلمه شکم پر

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
رب گوجه فرنگی2 تا 3 قاشق غذاخوری
آب1 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز1 عدد کوچک
سیر1 حبه
آبلیمو، آبغوره یا سرکه (اختیاری)1 قاشق غذاخوری
شکر (اختیاری)1 قاشق چای خوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنی1 تا 2 قاشق غذاخوری

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت فلفل دلمه شکم پر با مرغ: 30 الی 40 دقیقه

مراحل طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر با برنج و مرغ

طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر با مرغ به عنوان یک پیش غذای مجلسی یا غذای اصلی در فر یا در قابلمه روی گاز با رسپی های مختلف قابل انجام است.

مرحله اول: برنج را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر با مرغ، باید برنج ترجیحا ایرانی را به خوبی بشویید تا آب آن زلال گردد. سپس، برنج شسته شده را با میزانی آب و یک قاشق مرباخوری نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 1 الی 2 ساعت بخیسانید.

پس از گذشت این مدت، برنج را به صورت کته نیم پز آماده کنید؛ طوری که آب برنج کشیده گردد ولی دانه های برنج هنوز زنده باشند.

در صورت تمایل، برای خرید انواع برنج ایرانی و خارجی می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: باقی مواد اولیه را آماده کنید

در فاصله آماده شدن برنج و در این مرحله از طرز تهیه فلفل دلمه ای شکم پر با مرغ، گوشت سینه مرغ را بشویید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، گوشت سینه مرغ بدون استخوان را به صورت نگینی ریز برش بزنید.

پیازهای شسته شده و بدون پوست را نیز به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را هم رنده کنید و کنار بگذارید. از سوی دیگر، قارچ ها را به خوبی بشویید و به صورت نگینی یا اسلایسی خرد کنید.

برای خرید قارچ و گوشت مرغ می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: پیاز را تفت دهید

حالا، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، دو سوم پیازها را که قبلا به صورت نگینی خرد کردید در این تابه بریزید و تفت دهید تا پیاز کاملا سبک و طلایی گردد. پس از سبک شدن پیاز، دو سوم سیر رنده شده و کمی زردچوبه را نیز به تابه اضافه کنید و برای یک دقیقه تفت دهید تا عطر سیر و زردچوبه آزاد گردد. باقی پیاز خرد شده و سیر رنده شده را برای تهیه سس دلمه فلفل دلمه ای کنار بگذارید.

برای خرید روغن سرخ کردنی، پیاز داغ، سیر داغ و انواع ادویه مانند زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: گوشت مرغ را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای مجلسی، وقت آن است که گوشت سینه مرغ را هم که قبلا به صورت نگینی ریز برش زدید به تابه حاوی پیاز داغ و سیر داغ اضافه کنید. محتویات تابه را هم بزنید تا همه مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند و گوشت مرغ کاملا تفت ببیند و تغییر رنگ دهد.

مرحله پنجم: ادویه ها و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید

پس از آن که گوشت مرغ به خوبی تفت خورد و رنگش عوض شد، باقی ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن و بعلاوه، رب گوجه فرنگی را در این تابه بریزید. مواد داخل تابه را هم بزنید تا به صورت یکنواخت با یکدیگر مخلوط شوند و رب گوجه فرنگی نیز برای چند دقیقه روی حرارت میانه تفت ببیند و رنگ باز کند.

برای خرید رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: قارچ را اضافه کنید

پس از تفت دادن رب گوجه و رفع شدن طعم خامی آن، نوبت اضافه کردن قارچ های نگینی یا اسلایسی است. بنابراین، تکه های قارچ را نیز در تابه حاوی مایه دلمه بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید تا آب قارچ کشیده گردد.

مرحله هفتم: برنج نیم پز را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای با مرغ، برنج نیم پز را نیز به مخلوط مرغ و قارچ بیفزایید. همه مواد را به خوبی هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد گردد.

در صورت تمایل، می توانید کمی آبلیموی تازه یا آبغوره نیز به محتویات این تابه اضافه کنید تا مایه دلمه طعم دلپذیرتری پیدا کند. سپس، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید. در ادامه، فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.

برای خرید آبغوره و آبلیمو می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: فلفل دلمه ای ها را آماده کنید

حالا، قسمت بالایی فلفل دلمه ای ها را به شکل درپوش برش بزنید و تخم های داخل فلفل دلمه ای ها را به دقت خارج کنید. داخل فلفل ها را با مایه دلمه پر کنید و در صورت تمایل، روی آن میزانی پنیر پیتزا رنده شده بریزید. سپس درپوش فلفل ها را روی آن ها قرار دهید.

برای خرید پنیر پیتزا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله نهم: سس دلمه فلفل دلمه ای را آماده کنید

در طرز تهیه سس برای دلمه فلفل دلمه ای، باید به جای مانده پیاز خرد شده و سیر رنده شده را در تابه داغ تفت دهید و زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. پس از تفت دادن رب گوجه، یک لیوان آب را به تابه بیفزایید.

نمک، فلفل سیاه، شکر و چاشنی ترش انتخابی (مانند آبلیمو یا سرکه) را هم در این تابه بریزید و هم بزنید تا سس یکدست گردد. اجازه دهید سس برای 5 الی 10 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد تا اندکی غلیظ گردد و طعم ها با یکدیگر ترکیب شوند.

برای خرید شکر و سرکه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دهم: فلفل دلمه شکم پر با مرغ را بپزید

پس از انجام مراحل بالا، فلفل های شکم پر را در ظرف مناسبی بچینید. سس دلمه را هم در کف ظرف بریزید (حدود نیم پیمانه) و روی آن را با فویل بپوشانید. سپس ظرف را به مدت 30 الی 40 دقیقه در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا فلفل ها کاملا بپزند و پنیر آب گردد.

مرحله آخر: فلفل دلمه شکم پر با مرغ را سرو کنید

پس از پخت کامل دلمه ها، فر را خاموش کنید و دلمه ها را با احتیاط در ظرفی سرو بچینید. چند قاشق از سس به جای مانده در کف ظرف پخت را هم روی فلفل ها بریزید تا سطح آن ها براق و آبدار گردد. در صورت تمایل، می توانید سس را جداگانه در ظرف سس خوری بریزید و در کنار فلفل دلمه شکم پر سرو کنید.

شما می توانید این غذای خوشمزه را با برگ جعفری یا ریحان تازه، دانه های انار، زرشک تفت داده شده، () و بادام () تفت داده شده تزیین نموده و همراه با نان تازه میل کنید.

در صورت تمایل، برای خرید زرشک، خلال پسته، خلال بادام و انواع نان می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

دستور تهیه فلفل دلمه ای شکم پر در قابلمه بدون فر

اگر به فر دسترسی ندارید، می توانید فلفل دلمه شکم پر با مرغ را در قابلمه روی گاز درست کنید. برای این منظور، مراحل بالا را عینا دنبال کنید. سپس، فلفل های شکم پر را به صورت ایستاده در قابلمه بچینید. سس دلمه را هم به آرامی اطراف فلفل ها بریزید.

توجه داشته باشید، کف قابلمه نباید خشک باشد. پس از آن، درب قابلمه را ببندید و ابتدا شعله را زیاد کنید تا بخار ایجاد گردد. سپس، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید دلمه ها حدود 40 تا 50 دقیقه روی شعله کم بپزند و سس جذب آن ها گردد.

نکات مهم در طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر با مرغ

  • در تهیه فلفل دلمه شکم پر، باید از فلفل های سفت، سالم و بدون ترک بهره ببرید.
  • در صورت تمایل، می توانید میزانی سبزی دلمه را به مایه فلفل دلمه شکم پر با مرغ اضافه نموده و پنیر پیتزا را از این دستور پخت حذف کنید. به این ترتیب، دلمه فلفل دلمه ای شما طعم و عطر سنتی می گیرد.
  • در صورت تمایل، می توانید این غذا را با مرغ ریش ریش درست کنید. برای این منظور، کافی است گوشت سینه مرغ را بپزید و پس از پخت، ریش ریش کنید. سپس، آن را مطابق دستور بالا به مایه دلمه اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید فلفل دلمه شکم پر را با مرغ چرخ شده آماده کنید.
  • بسته به طبع و ذائقه، می توانید میزانی ذرت و نخود فرنگی هم به مایه این دلمه اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، به جای برنج می توانید از بلغور پخته شده بهره ببرید.
  • اگر می خواهید فلفل دلمه ای ها نرم تر شوند، می توانید آن ها را پیش از پر کردن برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید یا برای مدت کوتاهی بخارپز کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن فلفل دلمه شکم پر با مرغ

چگونه می توانیم طعم مرغ داخل فلفل دلمه را لذیذتر کنیم؟

برای آن که طعم مرغ مجذوب کننده تر گردد، پیشنهاد می کنیم گوشت مرغ را با پیاز، سیر، ادویه های معطر (مانند زردچوبه، پاپریکا، فلفل سیاه، دارچین و آویشن) به خوبی تفت دهید. افزودن میزانی رب گوجه یا سس گوجه فرنگی نیز به بهبود طعم یاری می نماید.

چه نوع فلفلی برای این غذا مناسب تر است؟

فلفل های رنگی (قرمز، زرد یا نارنجی) به علت شیرینی طبیعی و رنگ مجذوب کننده تر از برترین گزینه ها به حساب می آیند. بعلاوه، ضروری است فلفل ها کاملا سالم، بدون لک و دارای پایه صاف باشند تا هنگام پخت، به راحتی ایستاده باقی بمانند.

چگونه می توانیم از خشک شدن فلفل ها در فر جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از خشک شدن فلفل ها، بهتر است میزانی سس گوجه، آب مرغ یا سس مخصوص دلمه در کف ظرف فر بریزید و روی این ظرف را با فویل بپوشانید. در دقایق پایانی پخت، می توانید فویل را بردارید و اجازه دهید روی دلمه ها کمی برشته گردد.

آیا می توانیم این غذا را به صورت رژیمی نیز تهیه کنیم؟

بله. برای تهیه نسخه سبک تر و رژیمی، می توانید از مرغ آب پز بدون پوست و پنیر کم چرب استفاده نموده و از سرخ کردن مواد خودداری کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 31 فروردین 1404 بروزرسانی: 31 فروردین 1404 گردآورنده: dubairo.ir شناسه مطلب: 2598

به "10 نکته حرفه ای فلفل دلمه شکم پر با مرغ به روش رستورانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 نکته حرفه ای فلفل دلمه شکم پر با مرغ به روش رستورانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید