10 ترفند روان شناسی برای خلاقیت

به گزارش مجله سفرنامه دبی، در این مطلب ترفند های مجذوب کننده و معمولاً غیرعادی برای تقویت خلاقیت را می خوانید.

10 ترفند روان شناسی برای خلاقیت

خبرنگاران | گاهی اوقات به نظر می رسد فقط افراد خاصی از موهبت خلاقیت برخوردارند. اگر احساس می کنید شما یکی از آن ها نیستید به این معنا نیست که قرار است عمرتان را بدون خلاقیت سپری کنید. خلاقیت را هم مانند ماهیچه می توان پرورش داد و تقویت کرد.

به گزارش خبرنگاران ؛ خلاقیت یک فرایند منفعل نیست، بنابراین با نشستن و انتظار کشیدن برای الهام گرفتن کاری از پیش نمی برید و ناامید می شوید. به جای این کار باید در پی راه هایی برای تقویت خلاقیت خود باشید. در این مطلب ترفند های مجذوب نماینده و معمولاً غیرعادی برای تقویت خلاقیت را می خوانید.

1. پیاده روی کنید. مطالعه ای در سال 2014 نشان داد خلاقیتِ افراد حین راه رفتن بیشتر است تا نشستن. پیش از آن نیز تحقیقات نشان داده بود فعالیت فیزیکیِ منظم می تواند نقش مهمی در تقویت و حفاظت از توانایی های شناختی داشته باشد، اما مطالعه سال 2014 ثابت کرد حتی یک پیاده روی ساده هم می تواند انواعِ خاصی از تفکر را بهبود ببخشد. پس به جای اینکه به میز کار خود بچسبید و منتظر الهامِ یک ایده بمانید، برخیزید و پیاده روی کنید.

2. به خودتان پاداش بدهید. وقتی برای فراوری آثار خلاقانه به صورت علنی پاداش در نظر گرفته گردد، سطح خلاقیت بالا می رود. پس اگر در پی الهام گرفتن هستید، به خودتان قول بدهید به محض یافتن یک راه چاره خلاقانه به خودتان پاداش مطلوبی بدهید. فقط در این کار زیاده روی نکنید، چون در غیر این صورت انگیزه تان لطمه خواهد دید.

3. مقداری فاصله روانی ایجاد کنید. وقتی برای خلاقیت به مانع برمی خورید، مدتی از کاری که در دست دارید فاصله بگیرید. ایجاد فاصله روانی میان خودتان و مسئله کارگشا خواهد بود. بار دیگر که با یک مشکل روبرو شدید، تصور کنید آن مسئله با شما فاصله دارد و از موقعیت مکانی شما دور است.

4. پیرامون خود را با چیز های الهام بخش احاطه کنید. می های چیک سِنت می های روان شناسِ مثبت گرا عقیده دارد محیط در فرایندِ خلاقیت نقش دارد. محیط های محرک می تواند خلاقیت را تسهیل کند، بنابراین احاطه کردنِ محیط اطراف با چیز های الهام بخش به بالا بردن خلاقیت شما یاری می نماید.

5. محدودیت ایجاد کنید. معمولاً مردم برای یافتن ساده ترین راه چاره ها در پی ایده های بدیهی می گردند که از قبل وجود داشته اند. شاید این رویکرد نتیجه خوبی دربرداشته باشد، اما منتهی به آمایه های ذهنی و تثبیت عملکردی می گردد که فکر کردن به راه چاره های خلاقانه را چالش برانگیز می نماید. یک راهِ غلبه بر این رویکرد، اِعمالِ مقداری محدودیت یا مقاومت بر تفکرتان است تا شما را وادار به راه چاره های خلاقانه تر کند. پس بار دیگری که می خواهید مسئله ای را حل کنید، سعی کنید منابع شناخته شده ای را که از آن ها برای یافتن راه چاره یاری می گیرید محدود کنید.

6. رویاپردازی کنید. در دنیای پیشرفته امروزی، به مقدار یک کلیک با حواس پرتی فاصله دارید. به جای پرکردنِ لحظاتِ بیکاری با اپ ها، بازی ها، ایمیل یا وبسایت ها، اجازه دهید با فاصله گرفتن از تکنولوژی مدت کوتاهی هم بی حوصلگی را تجربه کنید. موضوعِ بهتر بودنِ خلاقیتِ افراد بی حوصله در قیاس با افرادِ سرخوش، آرام یا مضطرب اثبات شده است. بی حوصلگی به افراد فرصتِ رویاپردازی می دهد و این رویاپردازی خلاقیت را افزایش می دهد. بی حوصلگی در واقع مشوقِ تفکرِ خلاقانه است، چون سیگنالی را ارسال می نماید مبنی بر اینکه موقعیت یا محیطِ کنونی ناکافی است بنابراین مغز در پیِ ایده ها و الهامات تازه می رود تا بر این مشکل غلبه کند.

7. مشکل را بازآفرینی کنید. یک خصوصیتِ رایجِ انسان های خلاق که مایلند آن را به اشتراک بگذارند اینست که معمولاً بیشتر از دیگران مشکل را بازآفرینی می نمایند. به جای اینکه مدام خودتان را به یک دیوار فکری تکراری بزنید، سعی کنید یک گام به عقب بروید و مشکل را بار دیگر از آغاز بازبینی کنید تا ببینید آیا راه دیگری برای فکر کردن به آن وجود دارد؟ آیا می توان از زاویه دیگری به مسئله نگاه کرد؟ دادنِ فرصتِ آغاز دوباره با یک دیدگاهِ تازه به خودتان می تواند خلاقیت شما را بالا ببرد و منجر به شکل گیریِ راه چاره های نوین گردد.

8. احساساتی شوید. محققان مدت هاست عقیده دارند احساسات مثبت قویاً با خلاقیت ارتباط دارند، اما تحقیقات بیشتر ثابت نموده است حالات احساسی به شدت مثبت و منفی هر دو با تفکر خلاقانه ارتباط دارند. معنایش این نیست که با عجله خلق و خوی تان را بهم بریزید تا شاید الهاماتی را دریافت کنید. معنایش اینست که اگر در حالت احساسی منفی قرار گرفتید، سعی کنید مقداری از انرژی تان را در آن لحظات صرف حل کردن یک مشکل یا به اتمام رساندن کاری کنید به جای این که یک جا بنشینید و خودخوری کنید. درست است که تجربه احساسات منفی خوشایند نیست، اما با کار کردن روی یک موضوعِ سازنده حتی از خلق و خویِ بدتان هم می توانید نهایت استفاده را ببرید.

9. خودتان را با رنگ آبی احاطه کنید. بر اساس روان شناسی رنگ ها، رنگ های مختلف اثرات مختلفی روی خلق و خو، احساسات و رفتار های ما می گذارند. برای مثال رنگ آبی تفکرِ خلاقانه را تحریک می نماید. رنگ آبی افراد را تشویق می نماید خارج از چارچوب فکر نمایند. از آنجا که رنگ آبی به شدت با طبیعت، آرامش و صلح مرتبط است، حس امنیتِ لازم برای اکتشاف و خلاقیت را در افراد ایجاد می نماید.

10. مدیتیشن کنید. انواع خاصی از مدیتیشن با افزایش تفکر خلاقانه ارتباط دارند. مدتهاست از مدیتیشن به عنوان تکنیکِ تمدد اعصاب و آرامش استفاده می گردد، اما تحقیقات اخیر مزایایی فراتر از این ها را برای سلامت انسان ها اثبات نموده است. استفاده از چیزی به نام مدیتیشنِ نظارتِ باز که در آن افراد پذیرای همه افکار و احساسات بدونِ تمرکز روی یک ایده یا موضوعِ خاص هستند می تواند تفکر واگرا را افزایش داده و سبب شکل گیریِ ایده های نوین گردد. مدیتیشن را با تمرکزِ ساده روی افکار و تجربیات تان آغاز کنید.

منبع: verywellmind

منبع: فرادید
انتشار: 4 شهریور 1401 بروزرسانی: 4 شهریور 1401 گردآورنده: dubairo.ir شناسه مطلب: 2305

به "10 ترفند روان شناسی برای خلاقیت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 ترفند روان شناسی برای خلاقیت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید