نشانه هایی که از نارسایی کبدی خبر می دهند
به گزارش مجله سفرنامه دبی، از فراوری صفرا برای هضم غذا گرفته تا حذف سموم از خون، از جمله وظایف حساس و حیاتی کبد در بدن است.
اگر اختلال در عملکرد کبد مورد توجه قرار نگیرد، می تواند منجر به نارسایی کبد و در نتیجه احتیاج به پیوند عضو یا حتی مرگ گردد. از این رو شناسایی علائم اختلال عملکرد کبد در مراحل اولیه برای بهره گیری از روش های درمانی مناسب و به موقع، امری لازم است.
روزنامه تایمزآو ایندیا در مطلبی تازه به پنج علامت هشداردهنده که نشان می دهد کبد به درستی کار نمی نماید، اشاره نموده که به توضیح زیر است:
زردی
زردی حالتی است که در آن پوست و قسمت سفید چشم ها رنگ زردی پیدا می نماید. حتی ادرار نیز زرد تیره به نظر می رسد. این ها نشانه های آشکار آسیب کبدی و اشاره ای از سایر بیماری های زمینه ای به شمار میرود. زردی ممکن است زمانی رخ دهد که کبد نتواند گلبول های قرمز را به طور موثر پردازش کند و در نتیجه نوعی رنگدانه موسوم به بیلی روبین تشکیل گردد.
خارش پوست
هر گونه مشکل در عملکرد طبیعی کبد منجر به تجمع سطوح بالای نمک صفراوی زیر پوست می گردد. این در نهایت منجر به خارش و پوسته پوسته شدن پوست می گردد. مسائل پوستی که به طور اتفاقی ایجاد می شوند، بیشتر به علت مسائل کبدی ایجاد می شوند و اولین علائم و نشانه های این بیماری هستند. با این حال، همه افرادی که از مشکل خارش پوست رنج می برند، سطح صفرای بالایی ندارند.
کاهش اشتها
یکی از عملکرد های ماده صفراوی فراوری شده در کبد یاری به هضم غذا است. به طور طبیعی، زمانی که کبد به درستی کار نمی نماید، عملکرد کبد مختل و منجر به از دست دادن اشتها می گردد. در نتیجه کاهش وزن، درد شکم و حالت تهوع را به همراه دارد.
خونریزی و کبودی مکرر
خونریزی یا کبودی پس از آسیب دیدگی ناشی از کمبود پروتئین های خاص مورد احتیاج برای لخته شدن است. کبد این پروتئین ها را فراوری می نماید که می تواند به علت بیماری زمینه ای کبد مختل گردد. در بعضی موارد، افراد هنگام ابتلا به مسائل کبدی حتی خون بالا می آورند یا متوجه خون در مدفوع می شوند.
عدم تمرکز
هنگامیکه کبد نتواند خون را از سموم پاک کند، دیگر عملکرد های بدن نیز مختل می گردد. نشانه های انباشت سم می تواند در حافظه و سلامت روان فرد نیز آشکار گردد. عدم تمرکز، احساس گیجی، از دست دادن حافظه، نوسانات خلقی و تغییرات شخصیتی همگی نشانه ای از مسائل اساسی در کبد هستند
خبرنگاران علمی پزشکی بهداشت و درمان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان