بسته بندی نانویی که فساد گوشت را هشدار می دهد

به گزارش مجله سفرنامه دبی، محققان کشور با همکاری دانشگاهی در کانادا پیروز به فراوری آزمایشگاهی نانوحسگری شدند که قادر به تشخیص فساد گوشت بوده و می توان آن را در بسته بندی های هوشمند مواد غذایی استفاده کرد.

بسته بندی نانویی که فساد گوشت را هشدار می دهد

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، عدم تشخیص فساد مواد غذایی به ویژه فرآورده های گوشتی در بسیاری از موارد به مسمومیت های غذایی و موارد حاد حتی منجر به مرگ خواهد شد.

از این رو، آگاهی از کیفیت مواد غذایی مورد مصرف و به طور ویژه تشخیص فساد فرآورده های گوشتی می تواند نقش بسزایی را در کاهش عوارض ناشی از مصرف فرآورده های گوشتی فاسد داشته باشد. طی سالیان اخیر، استفاده از بسته بندی های هوشمند به منظور ارزیابی شرایط نگهداری و کیفیت فیزیکی، شیمیایی و میکروبی مواد غذایی بسیار مورد توجه بوده است.

دکتر حامد گل محمدی قانع، مجری طرح ضمن شرح فرایند فساد فراورده های گوشتی، در رابطه با اهداف دنبال شده در طرح حاضر گفت: فرایند فساد فراورده های گوشتی، اغلب با فراوری ترکیبات نیتروژنی مانند آمینهای فرار (به ویژه آمونیاک) و دیگر ترکیبات شیمیایی مانند انواعی از اسیدها، الکل ها، استرها،کتونها و آلدهیدها همراه است.

وی اضافه نمود: در این طرح یک نانوکامپوزیت شفاف زیستی حاوی نانوذرات نقره فراوری شده که در برابر ترکیبات آزاد شده از گوشت فاسد واکنش نشان داده و تغییر رنگ می دهد.

گل محمدی قانع ادامه داد: استفاده از این نانوحسگر در بسته بندی های هوشمند موجب می گردد فساد احتمالی فراورده های گوشتی پیش از عرضه به بازار تعیین گردد و محصولات با کیفیت بهتری به مصرف کنندگان ارائه گردد. همچنین عوارض و بیماری های ناشی از مصرف گوشت های فاسد به صورت قابل توجهی کاهش یابد.

به گفته گل محمدی قانع، در این طرح، نانوذرات پلاسمونی نقره درون یک بستر نانوسلولز باکتریایی تثبیت شده و از آن به عنوان یک نانوحسگر جهت تشخیص بخار آمونیاک متصاعد شده از گوشت قرمز و ماهی طی فرایند فساد آنها استفاده شده است.

وی اضافه نمود: همچنین حضور ذرات در ابعاد نانو موجب شده بسته بندی نهایی از خواص مکانیکی مطلوبی برخوردار باشد. همچنین با بهره گیری از فناوری نانو، امکان فراوری لایه های بسیار نازک، منعطف و شفاف فراهم آمده است.

این طرح توسط پژوهشگران ایرانی پژوهشکده تکنولوژی فراوری جهاد دانشگاهی خوزستان و دانشگاه پلی تکنیک مونترال کشور کانادا بوده است. نتایج این طرح علاوه بر صنعت بسته بندی فراورده های گوشتی، در حوزه پزشکی نیز قابل استفاده خواهد بود.

این تحقیقات از کوشش های دکتر حامد گل محمدی قانع- (در حال حاضر) عضو هیأت علمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران-بنت الهدی حلی- دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه پلی تکنیک مونترال کانادا- و محققانی دیگر از این دانشگاه است. نتایج این کار در مجله Nanoscale با ضریب تأثیر 7، 76 (جلد 8، شماره 15، سال 2016، صفحات 7984 تا 7991) چاپ شده است.

منبع:مهر

خبرنگاران: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای بازنشر می گردد.

بازگشت به صفحه سایر رسانه ها

منبع: تسنیم
انتشار: 13 آبان 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: dubairo.ir شناسه مطلب: 579

به "بسته بندی نانویی که فساد گوشت را هشدار می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بسته بندی نانویی که فساد گوشت را هشدار می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید