برطرف نفخ شکم قبل از قاعدگی
به گزارش مجله سفرنامه دبی، قاعدگی یا عادت ماهانه، که به آن پریود نیز می گویند، به جاری شدن خون از پوشش داخلی رحم گفته می گردد، نفخ شکم یکی از ازار دهنده ترین علائم پریود است.
نفخ شکم قبل از پریود بسیار آزاردهنده است، فرد احساس می نماید دچار افزایش وزن یا تورم شکم شده است. با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی می توانیم علائم این مشکل را کاهش دهیم. در خبرنگاران به عوامل نفخ شکم و جلوگیری و بهبود آن قبل و در طول دوران قاعدگی صحبت خواهیم کرد.
نفخ شکم قبل از پریود
وقتی نفخ به سراغتان می آید شکم سنگین و متورم شده و گاهی با درد شکم و کمردرد همراه می شود. نفخ شکم یکی از نشانه های سندرم پیش از قاعدگی (PMS) است که می تواند 1 تا 2 هفته پیش از دوران قاعدگی رخ دهد. علائم شایع سندرم پیش از قاعدگی، عبارت اند از:
- نوسانات خلق
- خستگی
- گرفتگی و درد شکم
- آکنه
- هوس های غذایی
- تورم سینه ها
- سردرد
- کمردرد
عوامل ایجاد نفخ شکم قبل از پریود
حدود 1 هفته پیش از آغاز دوران قاعدگی، سطح هورمون پروژسترون افت می نماید. کاهش سطح هورمون پروژسترون موجب ریزش پوشش داخلی رحم و در نتیجه خون ریزی قاعدگی و افزایش سطح آب در بدن میشود. سلول های بدن با آب متورم شده و احساس نفخ ایجاد می شود. هر چه میزان آب بیشتری در بدن حفظ شود، نفخ بیشتری را تجربه خواهید کرد.
درمان نفخ شکم قبل از پریود
1. پرهیز از مصرف غذاهای شور
2. مصرف غذاهای سرشار از پتاسیم
برخی از مواد غذایی عبارتند از:
- سبزیجات برگ دار سبز تیره مانند اسفناج
- سیب زمینی شیرین
- موز
- آووکادو
- گوجه فرنگی
3. مصرف خوراکی های ادرارآور
برخی از مواد غذایی که ادرارآورهایی طبیعی هستند، عبارت اند از:
- مارچوبه
- آناناس
- هلو
- خیار
- تره فرنگی
- زنجبیل
- سیر
4. نوشیدن مقدار زیادی آب و پرهیز از مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده
بدن در هنگام نفخ شکم نیازمند دفع آب های اضافی است. مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده مانند آرد سفید و قندهای فرآوری شده باعث افزایش شدید قند و سطح انسولین در خون می شود که موجب بالا رفتن سدیم در کلیه ها می شود. افزایش سطح سدیم نیز منجر به محبوس شدن آب در بدن می شود.