طرز تهیه ترشی لیته بندری حرفه ای به سبک بازار
به گزارش مجله سفرنامه دبی، ترشی لیته بندری یکی از ترشی های محبوب و پرطرفدار ایرانی است که با طعم تند و دلپذیرش اشتها را باز می نماید. برای تهیه این ترشی خوشمزه کافی است مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و بگذارید ترشی خوب جا بیفتد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه ترشی لیته گل کلم را مرور نموده بودیم. در ادامه طرز تهیه ترشی لیته بندری را به سبک بازاری آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته بندری
- رب گوجه سه قاشق غذاخوری
- سرکه 1 لیوان
- آب 1 لیوان
- بادمجان 2 عدد
- گل کلم میانه 1 عدد
- هویج 2 عدد
- خیار 2 عدد
- سیر به مقدار لازم
- پیاز 2 عدد
- فلفل سبز تند 2-3 عدد
- سبزیجات و ادویه های ترشی به مقدار لازم
- فلفل سبز تند به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی لیته بندری
1. تهیه مخلوط رب و سرکه
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لیته بندری ابتدا در یک قابلمه بزرگ رب، آب و سرکه را اضافه کنید و هم بزنید و بعد حرارت را روشن کنید تا مواد خوب داغ شوند.
2. اضافه کردن بادمجان به مخلوط سرکه
در این فاصله که مخلوط روی اجاق گاز در حال آماده شدن است بادمجان ها را با پوست خوب خرد کنید. اکنون و در این مرحله بادمجان ها را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید حدود 8 دقیقه با حرارت ملایم داخل مخلوط رب بجوشد.
3. اضافه کردن گل کلم و هویج
در این مرحله که بادمجان ها در مخلوط رب می پزند یک عدد گل کلم را خوب خرد کنید. بعد هویج ها را ریز خرد کنید و این دو را هم به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید و اجازه دهید این مواد خوب بپزند.
4. اضافه کردن باقی مواد و ریختن ترشی در شیشه
اکنون و در آخرین مرحله از طرز تهیه ترشی لیته بندری نوبت آن است که سیر، پیاز و خیار را به همراه فلفل سبز خوب خرد کنید. هم زمان کلیه سبزیجات و ادویه های لازم برای ترشی را به قابلمه مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. بعد از یک دقیقه زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه دهید مواد ترشی کمی خنک شوند. بعد سیر، پیاز و خیار را اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت مخلوط را داخل شیشه های مدنظر بریزید. این کار را تا اتمام تمام مواد انجام دهید. شیشه های ترشی را به مدت یک هفته داخل یخچال قرار دهید تا جا بیفتد. بعد از یک هفته ترشی شما آماده استفاده است. آن را همراه غذاهای مختلف میل کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه ترشی لیته
همان طور که دیدید و خواندید تهیه ترشی لیته بندری درست مثل طرز تهیه ترشی لیته ساده کار آسانی است که فقط باید با دقت انجام گردد و نکات و فوت وفن های تهیه آن را هم به خوبی رعایت کنید.
سبزیجات و ادویه های مورد احتیاج برای تهیه ترشی لیته بندری
ادویه و سبزیجات معطری که برای ترشی لیته بندری استفاده می گردد معمولا علاوه بر نمک شامل فلفل قرمز، زردچوبه، سیاه دانه، نعنا، ترخون و مرزه است که از هر کدم یک قاشق چایخوری باید بهره ببرید. البته دقت کنید که این مقدار برای مقدار موادی است که در بالا ذکر شده است.
استفاده از آب گوجه به جای رب
اگر دوست دارید ترشی لیته شما خوشمزه تر باشد بهتر است از آب گوجه فرنگی غلیظ به جای رب بهره ببرید. مقدار آب گوجه فرنگی مورد احتیاج برای تهیه این ترشی با توجه به مواد بالا یک لیوان است.
نوع سرکه برای ترشی لیته بندری
برای تهیه ترشی لیته بندری می توانید از انواع سرکه از سرکه سفید گرفته تا سرکه سیب بهره ببرید فقط دقت کنید که اگر دوست دارید ترشی شما تندتر باشد بهتر است از سرکه سفید بهره ببرید. سرکه سیب گزینه خوبی برای تهیه ترشی با طعمی کمی شیرین تر است. البته سرکه انگور هم گزینه خوبی است که با توجه به رنگ و طعم ملایمش گزینه خوبی برای رنگ بهتر ترشی است. اگر دوست دارید سرکه را در منزل تهیه کنید، طرز تهیه سرکه سیب خانگی و طرز تهیه سرکه انگور را در کتاب کاله مطالعه کنید.
تنوع سبزیجات ترشی لیته بندری
علاوه بر سبزیجاتی که در دستورالعمل اصلی ذکر شده است می توانید از سبزیجات دیگری هم برای تهیه ترشی لیته بهره ببرید. بعضی از این سبزیجات شامل فلفل دلمه ای، چغندر یا حتی انواع کلم است. پس بسته به سلیقه و دسترسی خود از سبزیجات متنوع برای تهیه ترشی بهره ببرید. البته اگر مواد یا فرصت کافی برای تهیه ترشی لیته مخلوط ندارید می توانید طرز تهیه ترشی لیته بادمجان فوری را در کتاب کاله بخوانید.
نحوه خرد کردن و مخلوط کردن مواد ترشی لیته
اگر زمان کافی برای تهیه ترشی لیته ندارید می توانید مواد آن را با دستگاه خرد کن ریز کنید تا زمان کمتری برای خرد کردن مواد صرف کنید. فقط دقت کنید که بهتر است اگر با دست مواد را خرد می کنید، میزان های آن ها را یکسان در نظر بگیرید تا مواد به طور یکنواخت با هم مخلوط شده و آماده شوند.
نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن ترشی لیته
برای جلوگیری از کپک زدن ترشی لیته بندری و افزایش ماندگاری آن، رعایت نکات زیر لازم است:
- تمیزی و استریل: قبل از تهیه ترشی، تمام ظروف و ابزار مورد استفاده را به خوبی بشویید و استریل کنید. سبزیجات را هم به دقت شسته و خشک کنید. از ظروف شیشه ای تمیز و خشک برای نگهداری ترشی بهره ببرید.
- مقدار مناسب نمک و سرکه: استفاده از مقدار کافی نمک و سرکه باعث ایجاد محیط اسیدی می گردد که مانع رشد کپک ها می گردد.
- پوشش کامل سبزیجات با سرکه: پس از ریختن ترشی در شیشه ها، مطمئن شوید که تمام سبزیجات به طور کامل با سرکه پوشیده شده باشند.
- نگهداری در جای خنک و تاریک: ترشی را در جای خشک، خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.
- مهر و موم مناسب شیشه ها: در شیشه ها را محکم ببندید تا هوا به داخل آن ها نفوذ نکند.
- عدم استفاده از قاشق آلوده: هنگام برداشتن ترشی از شیشه، از قاشق تمیز و خشک بهره ببرید.
- باز و بسته کردن مکرر شیشه ها: سعی کنید شیشه ترشی را به دفعات باز و بسته نکنید تا از ورود هوا به داخل آن جلوگیری گردد.