طرز تهیه خاگینه گردو خوشمزه
به گزارش مجله سفرنامه دبی، طرز تهیه خاگینه گردو بسیار راحت است و مواد اصلی آن تخم مرغ و پودر گردو و آرد و شیره است. در این مقاله دو دستور برای تهیه خاگینه گردو گفته شده است.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - خاگینه یک دسر یا شاید یک میان وعده باشد یا در وعده صبحانه میل گردد. خاگینه در شهر های مختلف از جمله تبریز بسیار استفاده می گردد به خصوص در ماه رمضان. در زبان آذری به خاگینه قیقناخ نیز می گویند. طرز تهیه خاگینه گردو در فرهنگ های مختلف متفاوت است. در ادامه به دو دستور برای تهیه خاگینه گردو اشاره خواهد شد.
1. طرز تهیه خاگینه گردو
مواد لازم | |
تخم مرغ | 4 عدد |
پودر گردو | 8 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | یک سوم قاشق چایخوری |
شیره خاگینه | دو لیوان شکر و یک لیوان آب |
روغن | به میزان لازم |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت 1 ساعت
دستور تهیه
- ابتدا تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و با هم زن خوب مخلوط کنید.
- کمی وانیل به تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید.
- گردو ها را آسیاب کنید و پودر گردو را به تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید.
- روغن را درون یک تابه تفلون بریزید تا داغ گردد. روغن نباید کم باشد، زیرا روغن کم موجب سوختن خاگینه می گردد.
- مواد را درون تابه بریزید و شعله را ملایم کنید و در تابه را بگذارید. (توجه کنید حتما حرارت کم باشد، زیرا گردو خیلی زود می سوزد.
- هر دو طرف مواد را مثل پخت کوکو سرخ کنید.
- پس از اینکه دو طرف خاگینه سرخ شد آن را از تابه خراج کنید و در ظرف مناسب بگذارید و برش دهید.
- دو لیوان شکر و یک لیوان آب را روی شعله بگذارید تا خوب حل گردد. سپس صبر کنید تا خنک گردد.
- پس از اینکه شیره خنک شد آن را روی خاگینه سرخ شده بریزید و صبر کنید تا خوب جذب گردد.
خاگینه گردو خوشمزه آماده شد … نوش جان …
2. طرز تهیه خاگینه گردو تبریزی
مواد لازم | |
تخم مرغ | پنج عدد |
شکر | یک لیوان |
آرد | پنج قاشق غذاخوری |
ماست | پنج قاشق غذاخوری |
روغن،مغز گردو و پودر هل | به میزان لازم |
پودر گل محمدی | نصف قاشق چایخوری |
پودر دارچین | نصف قاشق چایخوری |
آب | دو لیوان |
زعفران دم نموده | یک چهار قاشق چایخوری |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت 1 ساعت
طرز تهیه
- ابتدا باید شیره خاگینه را درست کنید. برای تهیه شیره باید آب و شکر را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکر ها خوب حل شوند. سپس حرارت را کم کنید تا شیره قوام آید و خوب حل گردد. پس از اینکه قوام آمد زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید.
- تخم مرغ ها را در یک ظرف بشکنید و با چنگال یا همزن خوب هم بزنید.
- آرد را الک کنید و آهسته آهسته به تخم مرغ ها اضافه کنید. در حین اضافه کردن خوب هم بزنید تا آرد ها گلوله نشوند.
- ماست هم زده شده، پودر گل محمدی، و پودر گردو را نیز یکی یکی به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یک دست شوند.
- روغن را درون یک تابه تفلون بریزید تا داغ گردد. روغن نباید کم باشد، زیرا روغن کم موجب سوختن خاگینه می گردد.
- مواد را درون تابه بریزید و شعله را ملایم کنید و در تابه را بگذارید. (توجه کنید حتما حرارت کم باشد، زیرا گردو خیلی زود می سوزد.
- هر دو طرف مواد را مثل پخت کوکو سرخ کنید.
- پس از اینکه دو طرف خاگینه سرخ شد آن را از تابه خارج کنید و در ظرف مناسب بگذارید و برش دهید.
- شیره خنک شده را روی خاگینه سرخ شده بریزید و صبر کنید تا خوب جذب گردد.
- می توانید خاگینه را با دارچین و گردو تزئین کنید.
نکات پایانی
- به ازای هر یک تخم مرغ، باید 2 قاشق غذاخوری سرپر پودر گردو زد. (می گردد یک قاشق پودر بادام و یک قاشق پودر گردو زد)
- مهم ترین نکته ای که در پخت خاگینه باید رعایت گردد این است که حتما شربت خاگینه باید خنک باشد و روی آن ریخته گردد تا خاگینه خمیر نگردد.
- خاگینه را به صورت سرد یا گرم می توانید میل کنید.
- به جای شکر و آب می توانید از شیره انگور به عنوان شهد شیرین کننده بهره ببرید.
اگر شما نیز تجربه ای از درست کردن خاگینه گردو دارید یا طرز تهیه متفاوتی برای آن می شناسید، آن را با ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران به وسیله بخش ارسال نظر در انتهای همین صفحه در میان بگذارید.
منبع: setare.com