طرز تهیه نان زنجبیلی سنتی خوشمزه در منزل
به گزارش مجله سفرنامه دبی، در این مطلب قصد داریم روش تهیه نان زنجبیلی را به شما عزیزان آموزش دهیم.
به گزارش ، نان زنجبیلی یکی از نان های سنتی است که هواداران زیادی هم دارد. این نان را در وعده صبحانه و عصرانه می توانید مصرف کنید. طعم زنجبیلی این نان در کنار پنیر و انواع مربا مثل مربای آلبالو، انجیر بسیار هیجان انگیز می گردد. طرز تهیه ساده و مرحله به مرحله این نان خوشمزه را در ادامه بخوانید.
تخم مرغ یک عدد
شیر کم چرب 120 میلی لیتر
کره پاستوریزه 25 گرم
ماست پرچرب 120 گرم
خمیرمایه یک قاشق چای خوری
روغن مایع 60 میلی لیتر
آرد 500 گرم
شکر یک قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل یک قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق چای خوری
زرده تخم مرغ برای روی نان به مقدار لازم
در کاسه ای متوسط شیر ولرم را با شکر مخلوط کنید. هم بزنید تا شکر کاملا در آن حل گردد.
خمیر مایه (پودری) را اضافه کنید و خوب هم بزنید. روی مواد را با استفاده از سلفون یا بشقاب دیگری بپوشانید و حدود 10 دقیقه آن را کنار بگذارید.
در کاسه دیگری، تخم مرغ را بشکنید و آن را با همزن دستی یا چنگال هم بزنید، ماست را اضافه کنید و هم بزنید.
کره ای را که چند دقیقه بیرون گذاشته اید تا به دمای اتاق برسد را هم به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
پودر زنجبیل و روغن مایع را اضافه کنید، مایه ای که ده دقیقه کنار گذاشته بودید را داخل کاسه ریخته و هم بزنید.
آرد را الک نموده و کم کم به مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. با دست خمیر را ورز بدهید (حدود 10 دقیقه) تا حالت چسبنده به خود بگیرد.
روی ظرف را با حوله یا پتو تمیز بپوشانید و یک ساعت به آن استراحت دهید. بعد از یک ساعت حجم خمیر دو برابر خواهد شد کمی با نوک انگشت به آن ضربه بزنید تا پف آن کمی گرفته گردد.
سطح صاف یا یک سینی را کمی چرب کنید، دستتان را هم چرب کنید و خمیر را از کاسه به آن منتقل کنید.
آغاز به چانه گیری خمیر کنید و آن را به قسمت های مساوی تقسیم کنید و آن ها را کاملا گرد کنید.
سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید، چانه ها را روی آن قرار دهید و با استفاده از دست آن را طوری پهن کنید تا کاملا گرد باشند.
روی سینی را با سلفون پوشانده و حدود 20-30 دقیقه کنار بگذارید. بعد از حدود نیم ساعت زرده تخم مرغ و مقداری روغن زیتون را مخلوط نموده و با استفاده از برس مخصوص روی خمیر ها بمالید.
با استفاده از قالب یا هر وسیله دیگری روی نان را طرح بدهید اگر می خواهید شیار ها عمیق تر و واضح تر باشند باید فشاری که به قالب می آورید کمی بیشتر باشد.
سینی فر را در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20-25 دقیقه قرار دهید.
اگر می خواهید طعم زنجبیلی نان شما بیشتر گردد می توانید دو قاشق غذاخوری پودر زنجبیل بریزید.
این خمیر باید حالت چسبنده داشته باشد پس زمانی که آن را ورز می دهید از اضافه کردن آرد و دریافت چسبندگی آن خودداری کنید.
وقتی نان را در فر می گذارید همراه آن یک ظرف حاوی آب جوش در طبقه پایین بگذارید.
منبع: کتاب کاله
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان