قطعنامه 2231 هرگز تحریم تسلیحاتی علیه ایران اعمال نکرده است، ملاحظات 3 گانه روسیه برای فروش سوخو-35

به گزارش مجله سفرنامه دبی، سفیر روسیه در ایران با برشمردن ملاحظات سه گانه روسیه برای همکاری های فنی-نظامی با ایران توضیح داد که بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت، هیچ تحریم تسلیحاتی علیه ایران اعمال نشده بلکه ممنوعیت موقتی است که به زودی برطرف می گردد.

قطعنامه 2231 هرگز تحریم تسلیحاتی علیه ایران اعمال نکرده است، ملاحظات 3 گانه روسیه برای فروش سوخو-35

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری خبرنگاران، روزنامه نیویورک تایمز در 26 آوریل گزارش کرد که وزیر خارجه آمریکا با گروهی از مشاورانش در حال تدوین یک متن حقوقی است تا به پشتوانه آن، ایالات متحده را یکی از طرف های توافق هسته ای جا بزند و از این طریق، تحریم تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل را دائمی نماید. این در حالی است که کاخ سفید دو سال پیش رسماً از این توافق خارج شد و این استدلال حتی صدای متحدان اروپایی ترامپ را نیز درآورد.

یکی از مباحث مهمی که در جریان مذاکرات هسته ای از سوی گروه 1+5 پرداخته شد، موضوع پی.ام.دی (PMD) یا ابعاد احتاقتصادی نظامی برنامه هسته ای کشورمان بود. به همین دلیل، غرب خواهان اعمال محدودیت پنج ساله ذیل قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل در ژوئیه سال 2015 شد تا به اصطلاح از بابت خریدوفروش تسلیحاتی ایران اطمینان حاصل کند.

بر اساس این قطعنامه که به مناسبت برجام به تصویب رسید، از کشورهای دنیا خواسته شد تا از معامله و تمهید هر نوع تسهیلات مبادلاتی، اقتصادی و لجستیکی در مورد تجهیزات نظامی سنگین به ایران طی یک دوره زمانی پنج ساله پس از کلید خوردن برجام یا تا موعد ارائه گزارش جمع بندی مشروح اجرای برجام توسط نهاد ناظر (آژانس بین المللی انرژی اتمی) امتناع نمایند. در این قطعنامه همچنین لیستی از اقلام تحریمی ارائه شد که بالگردهای تهاجمی، سامانه های موشکی، هواپیماهای جنگی، ناو، تانک رزمی، توپخانه سنگین، وفق سیاهه تسلیحات متعارف سازمان ملل و قطعات یدکی و برنامه های آموزشی و خدماتی برای آن ها ازجمله اقلام و خدمات ممنوعه به شمار آمده اند.

همنوایی اروپا با آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تکرار می گردد؟/شریک سارق و رفیق قافله!

این ممنوعیت به صورت اتوماتیک در 18 اکتبر 2020 (27 مهر 99) برطرف خواهد شد. بعضی از دیپلمات های غربی تصریح نموده اند که ایالات متحده کار سخت و حتی ناممکنی برای جلب موافقت روسیه و چین جهت موافقت با تمدید این تحریم ها خواهد داشت. روسیه و چین مخالفت خود را با این اقدام آمریکا اعلام نموده اند.

روسیه ادعای آمریکا را رد کرد

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان های بین المللی مستقر در وین ادعای آمریکا مبنی بر اینکه علی رغم خروج از برجام از صندلی یکی از طرف های مشارکت نماینده در این توافق هسته ای برخوردار است را توهم توصیف کرد. اولیانوف در توئیتر نوشت: آمریکا ادعا می نماید صندلی یک طرف مشارکت نماینده در برجام و همچنین حقوق مرتبط با آن را حفظ نموده است. [این] توهم است. نظر مشورتی دادگاه بین المللی لاهه (1971) اینجا مصداق دارد: نمی توان گفت طرفی که از عمل به تعهداتش امتناع ورزیده یا آن ها را اجرا ننموده حقوقش را حفظ نموده است.

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان های بین المللی

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه نیز گفت: علی رغم فشارها و کوشش های آمریکا، تحریم های تسلیحاتی ایران در سازمان ملل قابل تمدید نیست. ریابکوف در گفت وگو با شبکه ریانووستی عاملی که مانع تمدید تحریم تسلیحاتی ایران می گردد را قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل مطرح کرد.

وی دراین باره شرح داد: درباره تمدید رژیم ویژه (تحریم) ارائه تجهیزات نظامی به جمهوری اسلامی ایران و همچنین فروش تسلیحات توسط ایران، [باید بگویم] که این پفراینده در زمان قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل بسته شد. این رژیم ویژه، بعد از دوره 5 ساله در اکتبر 2020 منقضی می گردد و هیچ انحرافی از این تصمیم وجود ندارد.

واکنش وزارت امور خارجه ایران

سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرنگاران درباره اظهارنظر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه برای همکاری با آمریکا به منظور تمدید تحریم تسلیحاتی ایران فکر خواهد نمود گفت: ما مزاحم فکر کردن آن ها نمی شویم. آن ها حدود دو سال است که مشغول فکر هستند که چگونه با یک جانبه گرایی و قلدری آمریکا برخورد نمایند. بعدازاین سال ها واقعاً نمی دانم باید در برابر اقدامات کمرنگ آن ها چه بگوییم. من فکر می کنم شرایط درباره موضوع بر همه ازجمله شورای امنیت سازمان ملل متحد روشن است و کشورهای اروپایی نیز به عنوان عضوی از برجام باید واکنشی نشان دهند.

سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه

وی اضافه نمود: ما همچنان منتظر واکنشی از سوی آن ها هستیم ضمن اینکه در زمان های گذشته آن ها به ایراد بیانیه و خطابه خوانی اکتفا نموده بودند. درهرصورت چه مثبت و چه منفی ما نمی توانیم روی اروپا دیگر حساب کنیم و اقدامات خودمان را به پیش می بریم ضمن اینکه با آن ها نیز در تعامل هستیم. امیدواریم قدری از خود تحرک نشان دهند و از حیثیت تاریخی خود دفاع نمایند. این کشورهای مدعی زمانی احساس می کردند الهام بخش هستند، ولی اکنون به این صورت زیر فشار یک رژیم قلدر قرار گرفتند که از آن ها می خواهد قطعنامه شورای امنیت را نقض نمایند. اروپایی ها در برابر این فشار تا به امروز جز حرف زدن اقدام خاص دیگری انجام نداده اند. آمریکایی ها در این مقطع به دنبال نوعی خبرنگارانرشیسم هستند و هرگونه همراهی کشورهای اروپایی با آن ها و سکوت در برابر این قلدری از زیر نظر ما مغفول نخواهد ماند.

جاگاریان: روسیه هوادار توسعه هر چه بیشتر همکاری فنی-نظامی با ایران است

لوان جاگاریان، سفیر روسیه در ایران، در پاسخ به پرسش خبرنگار سیاست خارجی گروه بین الملل خبرگزاری خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا روسیه پس از انقضاء تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر، همکاری های نظامی خود با ایران را از سر می گیرد و آیا حق وتوی خود را در برابر قطعنامه ایالات متحده برای تمدید تحریم اعمال خواهد نمود گفت: وزارت خارجه روسیه پیش از این، موضع خود را در این خصوص اعلام نموده است.

وی اضافه نمود: بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد، هیچ تحریم تسلیحاتی علیه ایران اعمال نشده بلکه ایران به صورت موقت، از صادرات و واردات انواع خاصی از سلاح ها، منع شده است و این ممنوعیت در 18 اکتبر 2020 منقضی می گردد.

جاگاریان توضیح داد: ایران همسایه و شریک سنتی ما در حوزه نظامی- فنی است. چرا باید از همکاری با ایران خودداری کنیم؟ ما چنین حقی را داریم و تهران نیز از حق قانونی برای تأمین نیازهای امنیتی و دفاعی خود برخوردار است.

سفیر روسیه در پاسخ به موضوع فروش جنگنده های سوخو-35 به ایران که حدس هایی را در محافل رسانه ای و فضای مجازی به همراه داشت اظهار کرد که در این خصوص، سه موضوع قابل ملاحظه است:

یکم: همه مراجعاتی که دوستان ایرانی پس از 18 اکتبر انجام خواهند داد، از جانب روسیه با دقت آنالیز خواهد شد.

دوم: برخلاف رفتار آمریکا، روسیه همواره برای حقوق بین المللی احترام قائل است و مطابق آن فعالیت می نماید.

سوم: روسیه هوادار توسعه هر چه بیشتر همکاری فنی-نظامی با ایران است، اما این همکاری باید از فرایند مفید دوجانبه برخوردار باشد.

4106/

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 1 مرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: dubairo.ir شناسه مطلب: 1191

به "قطعنامه 2231 هرگز تحریم تسلیحاتی علیه ایران اعمال نکرده است، ملاحظات 3 گانه روسیه برای فروش سوخو-35" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قطعنامه 2231 هرگز تحریم تسلیحاتی علیه ایران اعمال نکرده است، ملاحظات 3 گانه روسیه برای فروش سوخو-35"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید