طرز تهیه کته شیر (شیر پلا گیلانی) به صورت مرحله به مرحله

به گزارش مجله سفرنامه دبی، شیر پلا گیلانی یکی از غذاهای اصیل و مقوی این شهر است که طرز پخت بسیار آسانی دارد. در طرز تهیه کته شیر گیلانی ، ابتدا برنج را با آب و نمک بخیسانید. سپس، آن را همراه با شیر، آب، کمی نمک، زعفران ساییده و کره روی حرارت ملایم بپزید تا شیر و آب کاملا تبخیر شوند. در ادامه، کشمش و خرما را با مقداری کره در قابلمه ای دیگر تفت داده و کناری قرار دهید. سپس، ته قابلمه را ته دیگ گذاشته و برنج را همراه با کشمش و خرمای تفت خورده در آن دم بگذارید.

طرز تهیه کته شیر (شیر پلا گیلانی) به صورت مرحله به مرحله

در ادامه، جدول مشخصات غذایی کته شیر گیلانی را با هم می بینیم:

کته شیر گیلانی

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازیکمتر از نیم ساعت
زمان پخت غذابین نیم تا 1 ساعت
اندازه سختیکم

طرز تهیه کته شیر

شیر پلا گیلانی یک غذای کامل شمالی است که به صورت گیاهی تهیه می گردد. افزودن چاشنی ها و مخلفات گرمی مثل زعفران، خرما و کشمش، طبع سرد برنج را تعدیل می نمایند و در نهایت، یک وعده غذایی فوق العاده مقوی و خوشمزه به نام شیر پلا خواهید داشت. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل طرز تهیه کته شیر گیلان را با هم می بینیم:

مواد لازم برای تهیه کته شیر

مواد مورد احتیاج برای تهیه این غذای لذیذ گیلانی به صورت جدول زیر است:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
برنج3 پیمانه
شیر کم چرب5 پیمانه
کره50 گرم
خرمای هسته گرفته150 گرم
کشمش1 پیمانه
زعفران ساییدهبه اندازه لازم
نمکبه اندازه لازم
نان لواش2 عدد

دستور پخت شیر پلا گیلانی

برای تهیه شیر پلا گیلانی، مطابق مراحل زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: ابتدا برنج را از 8 تا 10 ساعت قبل با اندازهی آب و نمک بخیسانید و در زمان آغاز کار، آب برنج را خالی کنید.
  • مرحله دوم: حالا برنج را با شیر و 1 پیمانه آب در قابلمه ای مناسب مخلوط نموده و کمی هم نمک به آن اضافه کنید.
  • مرحله سوم: قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. نیمی از کره را با زعفران ساییده به برنج اضافه نموده و کمی هم بزنید.
  • مرحله چهارم: وقتی آب برنج و شیر کشیده شدند، قابلمه را از روی حرارت کنار بگذارید. حالا به جامانده کره را در قابلمه ای دیگر ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید.
  • مرحله پنجم: در ادامه، خرما و کشمش را به قابلمه افزوده و آن ها را چند دقیقه داخل کره تفت دهید. دقت کنید که کشمش هم باید از چند دقیقه قبل در اندازهی آب خیسانده شده و آبکش گردد.
  • مرحله ششم: حالا کشمش و خرمای تفت خورده را از قابلمه خارج نموده و کف قابلمه را با دو لایه نان لواش بپوشانید.
  • مرحله هفتم: برنج نیم پز شده را با کفگیر روی نان ها بریزید. سپس خرما و کشمش را هم وسط برنج ریخته و بقیه حجم قابلمه را با مابقی برنج پر کنید.
  • مرحله هشتم: در نهایت، درب قابلمه را دمکنی بگذارید و اجازه دهید برنج برای 40 دقیقه دم بکشد.

نکات مهم در طرز تهیه شیر پلا گیلانی

هنگام تهیه کته شیر گیلانی، این نکات را هم مد نظر داشته باشید:

  • در برخی رسپی های این غذای مقوی و لذیذ، از اندازهی مغز گردو هم استفاده می نمایند. در این صورت، مغز گردوها را از 5 ساعت قبل با اندازهی آب ولرم بخیسانید. سپس، پوست آن ها را گرفته، خرد کنید و با خرما و کشمش تفت دهید.
  • برای سبک تر شدن شیر پلا گیلانی می توان حجم شیر را کمتر و در عوض اندازه آب را بیشتر کرد.
  • در برخی دستورهای پخت این غذا، علاوه بر زعفران از زردچوبه و دارچین هم استفاده می گردد.
  • دقت کنید که طرز تهیه کته شیر به کلی با شیربرنج فرق دارد و این غذا برخلاف شیربرنج، شیرین و آبدار نیست.

اصول نگهداری از کته شیر گیلانی

شیری که جوشانده شده و برنجی که پخته شده نباید بیشتر از 3 یا 4 روز در یخچال نگهداری شوند. دقت کنید که به جامانده غذا را حتما در ظروفی درب دار و محفوظ ریخته و در یخچال بگذارید.

روش جلوگیری از خراب شدن کته شیر

برنجی که داخل شیر پخته شده است، استعداد بیشتری برای خراب شدن دارد. چنین غذایی نباید ساعات طولانی در محیط آشپزخانه رها گردد و پیش از استفاده مجدد، حتما باید رنگ و لعاب ظاهر غذا را آنالیز کنید تا تغییر غیرمعمولی در بافت و شکل ظاهری آن ایجاد نشده باشد. توجه داشته باشید که لزج شدن سطح برنج یکی از نشانه های خرابی آن است و در صورت مشاهده چنین حالتی باید از مصرف به جامانده غذا خودداری کنید.

برترین جایگزین ها در طرز تیه کته شیر گیلانی

شما می توانید در طرز تهیه کته شیر، به جای کره معمولی از کره حیوانی استفاده نموده یا روغن هایی مثل روغن کنجد، روغن زیتون یا روغن مایع را جایگزین کنید.

خواص شیر

شیر منبعی غنی از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی مفید برای بدن انسان است. پتاسیم موجود در این ماده غذایی با ارزش، اندازه فشار خون را کاهش داده، به سلامت قلب و عروق یاری می نماید و کلسیم فراوان موجود در آن برای تقویت و رشد بهتر دندان و استخوان ها بسیار مفید است. علاوه بر این ها، برای عملکرد بهتر مغز، داشتن خواب بهتر و تقویت سلامت پوست و مو هم می توان روی خواص شیر حساب کرد.

کته شیر، غذایی مقوی و خوشمزه…

همان طور که دیدید، طرز تهیه کته شیر بسیار ساده است و به راحتی می توانید این غذای خوشمزه و مقوی را در منزل تهیه کنید. با این حال، اگر در پی تنوع غذایی بیشتری هستید، روی خدمات خبرنگاران هم حساب کنید. سفارش آنلاین غذا از خبرنگاران شما را به مقصودتان می رساند و می توانید غذاهای مفصل تری که هوس نموده اید را به صورت اینترنتی سفارش داده و به وسیله پیک، درب منزل یا محل اقامت خود تحویل بگیرید. امیدواریم تجربه خرید اینترنتی خوب و به صرفه ای در پیش داشته باشید.

سوالات متداول

مدت ماندگاری کته شیر در یخچال چقدر است؟

این برنج شمالی را در ظروف درب دار در یخچال گذاشته و نهایتا ظرف 3 یا 4 روز آینده مصرف کنید.

در طرز تهیه کته شیر به جای کره از چه موادی می توان استفاده کرد؟

شما می توانید روغن کنجد، روغن زیتون یا روغن مایع را جایگزین کره کنید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 12 بهمن 1403 بروزرسانی: 12 بهمن 1403 گردآورنده: dubairo.ir شناسه مطلب: 2578

به "طرز تهیه کته شیر (شیر پلا گیلانی) به صورت مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کته شیر (شیر پلا گیلانی) به صورت مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید