9 دانه شگفت انگیز که در سلامتى معجزه مى نمایند

به گزارش مجله سفرنامه دبی، اسیدهای چرب مفید، فیبر، پروتئین، ویتامین ها و املاح قسمتی از مواد مغذی موجود در دانه ها مقوی هستند.در این مطلب قصد داریم شما را با خواص 9 دانه مغذی برای سلامتی آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

9 دانه شگفت انگیز که در سلامتى معجزه مى نمایند

9 دانه ای که باید بخورید

این مقاله دانه هایی را معرفی می نماید که علاوه بر طعم خوشمزه آنها برای بدن بسیار مفید است و مصرف آنها توصیه می گردد مانند دانه های کدو تنبل، آفتاب گردان، و دیگر دانه هایی که سرشار از چربی های مفید برای شما هستند به قلب شما یاری می نمایند.
دانه چیا یا تخم شربتی
دانه های چیا از زمانی که اولین بار از ظروف سفالی جالب در آگهی های بازرگانی تلویزیون جوانه زدند، خیلی پیشرفت نموده اند.

امروز، این دانه ها به عنوان مواد غذایی فوق العاده شناخته شده اند. تنها 30 گرم (2 قاشق غذا خوری) از این دانه حدود 10 گرم فیبر دارد.

آن ها را در مخلوط کن آسیاب کنید و به عنوان مخلفاتی عالی به ماست یا سبزیجات اضافه کنید.

هنگامی که آنها را در مایع خیس می کنید، مانند شربت یا شیر بادام، نرم می شوند و می توان با قاشق آنها را خورد که در این صورت جایگزینی عالی برای پودینگ می شوند.

برنج وحشی
شگفت زده شدید! برنج وحشی اصلاً برنج نیست برنج وحشی در واقع بذر چمن است. برنج وحشی نسبت به دیگر غلات کامل پروتئین بیشتری دارد و 30 برابر بیشتر از برنج سفید آنتی اکسیدان دارد.

بعلاوه حاوی فولات، منیزیم، فسفر، روی، ویتامین B6 و نیاسین نیز می باشد. این دانه را با کته درست کنید، غلات گرم برای اضافه کردن به سالاد سبزیجات مفید هستند.

تخم کدو
اگر تا به حال از کدو تنبل تنها برای تزیینات شب یلدا استفاده می کردید، باید بدانید که دانه های آن یک میان وعده عالی محسوب می شوند.

بعلاوه میان وعده ای سالم نیز به شمار می رود. دانه های کدو تنبل سرشار از منیزیم هستند، منیزیم ماده معدنی مهمی است که سلامت قلب را افزایش می دهند، به فراوری انرژی یاری می نماید و عضلات شما را قوی می سازد.

آن ها را در طول سال در سوپ یا سالاد، با غذاهایی که از غلات و شیر تهیه می شوند، و یا در دسرهایی که در منزل با مغزها تهیه می شوند، مصرف کنید.

دانه انار
دانه های انار شیرین هستند و مانند جواهراتی در داخل میوه به زیبایی هر چه تمام تر چیده شده اند. آن ها سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان هستند.

یک فنجان پر از دانه انار کمتر از 150 کالری دارد، و برای یک میان وعده سبک خوب است. آن را در سالاد یا ظرف غلات کامل مخلوط کنید، دانه های انار به آب نبات های میوه ای رنگ و طعم خاصی می بخشند.

کوینولا
اگر در پی منابع سالم پروتئین هستید، کوینولا می تواند احتیاج شما را رفع سازد. دانه های غله مانند کوینولا شامل 8 گرم پروتئین در هر فنجان هستند.

این دانه ها مانند برنج پخته می شوند و می توانند جانشین ماکارانی و سایر غلات در بسیاری از غذاهای مورد علاقه شما شوند.

بعلاوه می توانید از آن به عنوان آرد سوخاری فاقد گلوتن برای غذاهایی مانند فیله مرغ سوخاری بهره ببرید.

به جای بلغور جو با کوینولا، فرنی صبحانه خود را تهیه کنید تا روز خود را با پروتئین، فیبر و آهن بیشتری آغاز کنید.

دانه های کتان
از 9000 سال قبل از میلاد بشر این دانه ها را به خاطر مزایای سلامتی مصرف می نموده است. اگر به مقدار کافی ماهی نمی خورید، اضافه کردن دانه های کتان به رژیم غذایی خود می تواند به شما یاری کند اسیدهای چرب امگا 3 دریافت کنید، اسیدهای چرب امگا 3 چربی های سالمی هستند که برای قلب مفیدند.

برترین منبع گیاهی این ماده مغذی مهم دانه های کتان است، و حاوی اندازه قابل ملاحظه ای فیبر نیز می باشد.

هنگامی که دانه ها به شکل آرد آسیاب می شوند، می توانند به کاهش فشار خون یاری نمایند. کتان طعم خوب و بادام مانندی دارد.

یک قاشق از آن را به بلغور جو دوسر، خمیر کلوچه، و یا سالاد اضافه کنید.

تخم شاه دانه
طعم ملایم و بادام مانند این دانه ها به خوبی با غذاهای چاشنی دار و خوشمزه جور در می آید. آن ها اندازه زیادی پروتئین نیز دارند، 2 قاشق غذا خوری از این دانه ها دارای 10 گرم پروتئین است، حتی بیشتر از مقدار پروتئین در دانه کتان و یا تخم چیا.

تخم شاه دانه نیز منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است. شما می توانید از دانه های سبوس دار آن نیز بهره ببرید، به سالاد یا غذاهای غلات اضافه کنید، یا شیر شاهدانه را جایگزین محصولات لبنی معمول خود کنید.

دانه های آفتاب گردان
این دانه های دوست داشتنی، به همان نسبت که خوشمزه هستند، مفید نیز می باشند. یک وعده 30 گرمی حدود نیمی از ویتامین E روزانه شما را تأمین می نماید.

بعلاوه سرشار از چربی های سالم است. از این پس آنها را به همبرگرهای سبزیجات خود اضافه کنید تا هم طعم بهتری را تجربه کنید و هم ارزش غذایی آن را بالا ببرید. بعلاوه دانه هاب آفتاب گردان برای اضافه شدن به اسموتی صبح شما نیز گزینه بسیار خوبی هستند. البته، شما می توانید آنها را خارج از کیسه فریزر نیز نگهداری کنید.

کنجد
این نقطه های سفید کوچک بر روی همبرگر شما فقط برای تزئین نیستند. دانه کنجد یکی از مواد تشکیل دهنده چند منظوره است.

روغن کنجد که سرشار از یک نوع اسید چرب است که می تواند نوع بد کلسترول را پایین بیاورد، انتخابی هوشمند برای سس سالاد است.

آن ها را آسیاب کنید، و سس بخارا درست کنید، کره بادام زمینی را برای کسانی که به مغزها آلرژی دارند، جایگزین کنید. (کنجد عنصر اصلی در حمص نیز می باشد.) دانه های سبوس دار کنجد سرشار از فیبر و پروتئین هستند. آن ها را به سیب زمینی سرخ نموده که با سبزیجات طعم دار شده است، اضافه کنید.

منبع: سایت راستینه

منبع: راسخون
انتشار: 18 آبان 1400 بروزرسانی: 18 آبان 1400 گردآورنده: dubairo.ir شناسه مطلب: 2035

به "9 دانه شگفت انگیز که در سلامتى معجزه مى نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 دانه شگفت انگیز که در سلامتى معجزه مى نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید