فواید مصرف خامه!
به گزارش مجله سفرنامه دبی، خامه به علت این که دارای حجم بالاتری چربی نسبت به سایر محصولات لبنی است، بنابراین همواره این نگرانی در خصوص این ماده غذایی وجود داشته که مصرفش باعث افزایش چربی بدن و وزن می شود، در صورتی که مصرف مقادیر کافی آن می تواند تامین کننده منابع کافی از کلسیم و ویتامین D شود.
کالری خامههر قاشق غذاخوری خامه 45 کالری دارد.
کالری خامه در میزان های مختلف | |
یک قاشق غذاخوری (15 گرم) | 45 کالری |
100 گرم | 300 کالری |
جدول ارزش غذایی خامه
ارزش غذایی یک قاشق غذاخوری خامه | ||
اطلاعات تغذیه ای | اندازه | درصد احتیاج روزانه |
کالری | 45 | - |
چربی کل | 4/5 گرم | 7٪ |
چربی اشباع | 3 گرم | 15٪ |
کلسترول | 12/5 گرم | 4٪ |
سدیم | 5 میلی گرم | 0٪ |
کربوهیدرات کل | 1/5 گرم | 1٪ |
کالری خامه کم چرب
هر قاشق غذاخوری خامه کم چرب 29 کالری دارد.کالری خامه کم چرب در میزان مختلف | |
یک قاشق غذاخوری (15 گرم) | 29 کالری |
100 گرم | 195 کالری |
یک لیوان (240 گرم) | 468 کالری |
جدول ارزش غذایی خامه کم چرب
ارزش غذایی 100 گرم خامه کم چرب | ||
اطلاعات تغذیه ای | اندازه | درصد احتیاج روزانه |
کالری | 195 | - |
چربی کل | 19/3 گرم | 30٪ |
چربی اشباع | 12 گرم | 60٪ |
اسید چرب چند غیر اشباع | 0/72 گرم | - |
اسید چرب تک غیر اشباع | 5/6 گرم | - |
کلسترول | 66 میلی گرم | 22٪ |
سدیم | 40 میلی گرم | 2٪ |
کربوهیدرات کل | 3/7 گرم | 1٪ |
فیبر | 0 گرم | 0٪ |
قند | 0/14 گرم | - |
پروتئین | 2/7 گرم | - |
کلسیم | 96 میلی گرم | 10٪ |
آهن | 0/04 میلی گرم | - |
پتاسیم | 122 میلی گرم | 3٪ |
ویتامین آ | - | 13٪ |
ویتامین ث | 0/8 میلی گرم | 1٪ |
کالری خامه پرچرب
هر قاشق غذاخوری خامه پرچرب 51 کالری دارد.کالری خامه پرچرب در میزان مختلف | |
یک قاشق غذاخوری (15 گرم) | 51 کالری |
100 گرم | 345 کالری |
یک لیوان (240 گرم) | 821 کالری |
جدول ارزش غذایی خامه پرچرب
ارزش غذایی 100 گرم خامه پرچرب | ||
اطلاعات تغذیه ای | اندازه | درصد احتیاج روزانه |
کالری | 345 | - |
چربی کل | 37 گرم | 57٪ |
چربی اشباع | 23 گرم | 115٪ |
اسید چرب چند غیر اشباع | 1/37 گرم | - |
اسید چرب تک غیر اشباع | 10/7 گرم | - |
کلسترول | 137 میلی گرم | 46٪ |
سدیم | 38 میلی گرم | 2٪ |
کربوهیدرات کل | 2/8 گرم | 1٪ |
فیبر | 0 گرم | 0٪ |
قند | 0/11 گرم | - |
پروتئین | 2/05 گرم | - |
کلسیم | 65 میلی گرم | 7٪ |
آهن | 0/03 میلی گرم | - |
پتاسیم | 75 میلی گرم | 2٪ |
ویتامین آ | - | 29٪ |
ویتامین ث | 0/6 میلی گرم | 1٪ |
خواص خامه
مصرف متعادل خامه خواص فراوانی برای سلامتی دارد، در ادامه بعضی از خواص خامه را معرفی می کنیم.1. حفظ سلامت چشمخامه یک منبع غنی از ویتامین آ است، ویتامین آ جزئی از پروتئین رودوپسین در چشم است که باعث بهبود دید در تاریکی و نور کم می گردد. بعلاوه ویتامین آ چشم را مرطوب نگه می دارد و کمبود آن منجر به خشکی چشم خواهد شد. خشکی چشم یک بیماری پیشرونده است که معمولا با شب کوری آغاز می گردد و در صورت بی توجهی به آن فرد نابینا خواهد شد.
2. کاهش استرسخامه سرشار از ویتامین B5 یا اسید پانتونیک است. این ویتامین عملکرد غدد فوق کلیوی را بهبود می دهد و به تنظیم هورمون ها یاری می نماید. در بعضی مواقع کمبود این ویتامین با علائمی مانند افسردگی، اضطراب و استرس همراه است و مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین B5 این علائم را از بین می برد.
3. تقویت سیتم ایمنیکمبود ویتامین آ باعث اختلال در عملکرد سیستم ایمنی می گردد. در واقع ویتامین آ به تنظیم ژن های مسئول در واکنش ایمنی بدن یاری می نمایند و کمبود آن خطر ابتلا به عفونت دستگاه تنفسی، آسیب های زودرس پوست و مسائل گوارشی را افزایش می دهد. مصرف خامه ویتامین آ مورد احتیاج بدن را تا حدودی تامین می نماید و به تقویت سیستم ایمنی یاری می نماید.
4. کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگیکلسیم موجود در خامه به تنظیم هورمون ها یاری می نماید و باعث کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی همانند نوسانات خلقی، افسردگی، سردرد و سرگیجه می گردد.
5. فراوری گلبول های قرمز خونویتامین B2 موجود در خامه به تشکیل گلبول های قرمز یاری می نماید. این گلبول ها نقش مهمی در اکسیژن رسانی و گردش خون در اندام ها دارند.
6. یاری به افزایش وزنخامه کالری و چربی بالایی دارد و مصرف آن به افزایش وزن یاری می نماید، اما باید در نظر داشت خامه کلسترول بالایی دارد و زیاده روی در مصرف آن برای سلامتی مضر است.
فعالیت های مورد احتیاج برای سوزاندن 100 کالریبرای سوزاندن 100 کالری دریافت شده از خامه می توانید فعالیت های زیر را انجام دهید:
رانندگی ← 34 دقیقه
پیاده روی ← 26 دقیقه
طناب زدن ← 9 دقیقه
فوتبال ← 13 دقیقه
بیس بال ← 18 دقیقه
والیبال ← 26 دقیقه
کوهنوردی ← 15 دقیقه
سخن آخراگرچه خامه از شیر تهیه می گردد، اما چربی بالایی داشته و مانند کره و سرشیر در گروه چربی ها طبقه بندی می گردد. هرچه چربی خامه بیشتر باشد کالری و ویتامین آ، ای و دی بیشتری دارد، اما ویتامین ب، ث و اسیدفولیک آن کاهش می یابد. بعلاوه خامه جایگرین مناسبی برای محصولات لبنی کم چرب نیست و نمی تواند کلسیم و پروتئین مورد احتیاج بدن را تامین کند. توجه داشته باشید، لبنیات برای حفظ سلامتی مفید هستند و نمی توان آن ها را از رژیم غذایی حذف کرد.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون