200 میلیون واکسن کرونای فیک در دنیا، از مسیری که وزارت بهداشت می گوید، واکسن بزنید
به گزارش مجله سفرنامه دبی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر ثبت اطلاعات واکسن هایی که وارد کشور شده و تزریق می شوند در قسمتی به نام داشبورد در سامانه تی تک، گفت: حدود 200 میلیون واکسن فیک و تقلبی در جهان فراوری شده و دارد فروخته می گردد؛ در ایران هم متاسفانه به اسم واکسن کرونا ارقام بسیار بالایی از مردم طلب می نمایند، توصیه ما این است که مردم فقط از مسیری واکسن را دریافت نمایند که وزارت بهداشت اعلام می نماید.
دکتر حیدر محمدی در گفت و گو با خبرنگاران، درباره شرایط واردات واکسن کرونا در کشور، گفت: تا به امروز 520 هزار دُز اسپوتنیک وی وارد کشور شده، 650 هزار دُز واکسن چینی، 700 هزار دُز واکسن آسترازنکا و 125 هزار دُز واکسن بهارات هند وارد کشور شده است که تا به امروز بیش از 500 هزار دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
الوعده و بی وفایی
وی اضافه نمود: به طور کلی کووکس قرار بود 16 میلیون و 800 هزار دُز واکسن به ما بدهد، اما فعلا فقط 700 هزار دُز به ما داده اند یا مثلا بهارات هند قرار بود طبق قرارداد به ما 2.5 میلیون دُز واکسن دهند، اما فقط 125 هزار دُز دادند. در عین حال روسیه برای واکسن اسپوتنیک از قرارداد 10 میلیونی 2 میلیون دُزش را نهایی کرد که از آن هم فعلا 520 هزار دُز به ما داده اند.
چرا فرایند واردات واکسن کرونا به کشور کُند است؟
محمدی با اشاره به بعضی نقدها مبنی بر فرایند کند واردات واکسن کرونا به کشور، گفت: فرآیند ساخت واکسن، فرآیندی پیچیده و زمان بر است. در حال حاضر در کشور خودمان هنوز واکسن کرونا به بهره برداری نرسیده است، اما وقتی واکسن کرونا در کشور به بهربرداری برسد، انتظار می رود که ابتدا برای مردم خودمان واکسن تزریق کنیم و بعد از آن اگر مازاد بر جمعیت واکسن داشتیم، صادر کنیم. در کشورهای دیگر هم به همین صورت است. کشورهایی که اکنون به ما واکسن می فروشند، واکسن را فراوری کردند و ابتدا برای مردم خودشان تزریق می نمایند و امکان محدودی هم برای صادرات گذاشتند. به هر حال می بینیم که کشورهای فراورینماینده هم هنوز همه مردم خودشان را به صورت 100 درصد واکسینه نکردند. ما هم هر زمان که واکسن کرونای داخلی مان را فراوری کنیم تا زمانی که مردم خودمان را واکسینه نکنیم، اجازه صادرات به کسی نمی دهیم. هرچند که بعضی کشورها همزمان با فراوری، صادرات هم انجام می دهند که به ما هم می فروشند.
باهزار مذاکره و ارتباط سیاسی، مالی و رفاقتی واکسن می آوریم
وی با بیان اینکه بعد از اینکه واکسن های ما به فراوری برسند، ابتدا مردم خودمان را واکسینه می کنیم و سپس وارد برنامه صادرارت می شویم، تاکید نمود: علت اینکه اکنون می بینید واردات واکسن محدود است، به این دلیل است که به طور کلی واکسن در دنیا محدود است و همین میزانی هم که وارد می کنیم، با هزار مذاکره و ارتباطات سیاسی، مالی و رفاقتی و ... وارد می گردد.
داشبورد حافظ اطلاعات واکسنهای وارد شده به کشور
محمدی با اشاره به ثبت واکسن های کرونایی که وارد کشور می شوند، در سامانه تی تک، گفت: کلیه اطلاعات واکسن هایی که وارد کشور شده و تزریق می شوند در قسمتی به نام داشبورد که در سامانه تی تک است، وجود دارد و به صورت لحظه ای برای همکاران ما قابل مشاهده است که بدانند که در چه منطقه ای، چه تعدادی و از چه واکسنی ارائه دادند. چه تعداد واکسن وارد شده، چه تعداد تزریق شده، چه میزان در دوز اول و چه میزان در دوز دوم تزریق شده و در کدام استان، دانشگاه، شهر و کدام منطقه بهداشت چه میزان و برای کدام کد ملی تزریق شده است. همه این اطلاعات در سامانه تی تک به ریز ثبت می گردد.
200 میلیون واکسن کرونای فیک در دنیا
از مسیری که وزارت بهداشت می گوید، واکسن بزنید
وی تاکید نمود: بر این اساس اگر واکسنی از سیستم خارج شده و به بازار نشت گردد، می توان به دقت متوجه شد که از کجا نشت شده و همه اطلاعاتش تعیین است. البته تا به امروز هیچ گزارشی مبنی بر نشت واکسن کرونا نداشتیم. البته سازمان بهداشت دنیای گزارش نموده است که حدود 200 میلیون واکسن فیک و تقلبی متاسفانه فراوری شده و دارد فروخته می گردد. در ایران هم متاسفانه به اسم واکسن کرونا ارقام بسیار بالایی از مردم طلب می نمایند، اما توصیه ما به مردم این است که فقط از همان مسیری واکسن را دریافت نمایند که وزارت بهداشت اعلام می نماید.
واکسیناسیون کرونا رایگان و فقط به وسیله مراکز بهداشتی درمانی
وی تاکید نمود: در حال حاضر وزارت بهداشت واکسیناسیون را فقط به وسیله مراکز بهداشت و درمانی و به صورت رایگان انجام می دهد. بنابراین اگر کسی گفت که واکسن کرونا می فروشم، مردم مطمئن باشند که واکسنش تقلبی است. مگر اینکه ما خودمان رسما اعلام کنیم که فلان جا واکسن را عرضه می نماید.
منبع: خبرگزاری ایسنا